Üniversitemiz TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Projeleri Desteğinde Türkiye’de 4. Sırada

Üniversitemiz TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı ikinci dönem kapsamında 208 Türk üniversitesi arasında 4’üncü sırada yer aldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında 2021 yılı ikinci dönemde 113. sırada yer alan Üniversitemiz, 2023 yılı ikinci dönem sonuçlarına göre bu sıradan tam 109 üniversiteyi geride bırakarak Türkiye’deki 208 yükseköğretim kurumu arasında 4’üncü oldu.

Başvuru Sayısına Göre Destek Hakkı Elde Etme Oranı Yüzde 46
Üniversitemizdeki ön lisans ve lisans bölüm ve programlarından aktif öğrencilerimiz ile proje danışmanı akademik personelimiz tarafından programın 2023 yılı ikinci dönem çağrısına toplam 552 adet araştırma projesiyle başvuru yapıldı. 256 öğrenci araştırma projesi TÜBİTAK 2209-A kapsamında destek almaya hak kazanırken, böylece desteklenen proje oranı yüzde 46 oldu.

Rektörümüz Uslu’dan Öğrencilerimize ve Proje Danışmanı Akademisyenlerimize Tebrik
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, araştırma projeleriyle TÜBİTAK 2209-A kapsamında destek almaya hak kazanan öğrencilerimizi ve danışman öğretim elemanlarımızı tebrik etti. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin araştırma odaklı bir üniversite anlayışını esas aldığına vurgu yapan Rektör Uslu, “Bu kapsamda Üniversitemizdeki ön lisans, lisans ve lisansüstü tüm eğitim düzeylerinde bilimsel araştırma kültürünü geliştirmeye yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu başarı da, söz konusu çalışmalarımızın meyvesidir.” dedi. Rektörümüz, Üniversitemizin TÜBİTAK 2209-A programı kapsamında aldığı destek sayısıyla tüm Türkiye’deki yükseköğretim kurumları arasında imza atmış olduğu bu başarının gurur verici olduğunu belirtirken, ayrıca ilerleyen dönemlerde hem öğrencilerimizin hem de akademisyenlerimizin bilimsel araştırma ve geliştirme projelerine dış kaynaklı desteklerin daha da artacağını ifade etti.

12 Fakülte ve Altı Meslek Yüksekokulumuza TÜBİTAK 2209-A Proje Desteği
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı ikinci dönem sonuçlarına göre 12 fakültemizden ve altı meslek yüksekokulumuzdan toplam 256 proje destek almaya hak kazandı. 46 öğrenci araştırma projesiyle Üniversitemizden en fazla sayıda destek alacak akademik birim İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz olurken, Fen-Edebiyat Fakültemiz 41 projeyle Üniversitemiz birimleri arasında ikinci oldu. Öte yandan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi ise bu birimlerimizi 25 adet öğrenci araştırma projesiyle takip etti.

Program kapsamında, kayıtlı öğrencileri ile proje danışmanı öğretim elemanlarının destek alacağı diğer birimlerimiz ve proje sayıları ise şunlardır:
Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi (14), Eğitim Fakültesi (10), Güzel Sanatlar Fakültesi (6), İletişim Fakültesi (22), İslami İlimler Fakültesi (3), Mimarlık Fakültesi (7), Spor Bilimleri Fakültesi (22), Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi (5), Zübeyde Hanım Sağlık Bilimleri Fakültesi (13), Bor Halil-Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu (2), Bor Meslek Yüksekokulu (14), Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (13), Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (6), Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (5) ve Ulukışla Meslek Yüksekokulu (2).