Üniversitemiz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (Hastanesi) Kalıcı Ruhsatına Kavuştu

2023 yılının başında T.C. Sağlık Bakanlığının vermiş olduğu geçici ruhsat ile hasta kabulüne başlayan ve üçüncü basamak ağız ve diş sağlığı hizmeti veren Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (Hastanesi), 7 Mart 2024 tarihinde kalıcı ruhsatını aldı.

Sürekli Gelişen Fakültemizde Üçüncü Basamak Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin bünyesinde Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı, Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı, Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı, Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı, Çocuk Diş Hekimliği Ana Bilim Dalı, Periodontoloji Ana Bilim Dalı, Ortodonti Ana Bilim Dalı ve Endodonti Ana Bilim dalı olmak üzere toplam sekiz ana bilim dalında üç doçent ve 9 doktor öğretim üyesi olmak üzere 12 öğretim elemanı görev yapıyor. Son iki yılda akademik kadrosu ve fiziki alt yapısı sürekli gelişen Merkezimiz, T.C. Sağlık Bakanlığının 07.03.2024 tarihli ve 51/0301 ruhsat numaralı Faaliyet İzin Belgesi (Kalıcı Ruhsat Belgesi) ile üçüncü basamak ağız ve diş sağlığı tedavi hizmeti vermeye kaldığı yerden devam ediyor.

Açıldığı Günden Bugüne 17.500 Hastaya 36.600 Tedavi Uygulandı
2023 yılının ocak ayında aktif hasta bakımına başlayan merkezimiz, henüz yeni kurulan bir diş hastanesi olmasına karşın 17.500 hastaya toplamda 36.600 tedavi hizmeti verdi. Ayrıca her geçen gün sürekli gelişen hastanemiz, geçen yıl 10 olan öğretim üyesi sayısını ise bu yıl 12’ye çıkardı.

Toplamda 60 unit, dört lokal müdahale odası, bir adet lazer cihazı, bir adet dental tomografı, iki adet panoramik cihazı ve sefalometrik röntgen ataçmanı, bir adet dental ultrasonografi cihazı, bir adet operasyon mikroskobu, bir adet sıcak dolum cihazı, bir adet loop cihazı, bir adet irrigasyon cihazı, bir adet renk analizi sistemi ile 74 kişilik preklinik öğrenci laboratuvarı, 46 kişilik simülasyon öğrenci laboratuvarı, alçı laboratuvarı bulunan Fakültemizde, ayrıca birinci sınıf düzeyindeki 46 ve ikinci sınıf düzeyinde ise 30 aktif öğrencisi eğitim görüyor.

Ağız ve Diş Sağlığı Tedavisi İçin Şehir Dışına Sevkler Artık Çok Az
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, projesi bir yıl içinde tamamlanarak hizmete giren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz (Hastanemiz) sayesinde şehrimizde ağız ve diş sağlığını ilgilendiren ancak ileri derecede uzmanlık gerektirmesi nedeniyle üçüncü basamak diş tedavisi hizmeti alabilmek için çevre illerdeki üniversitelerin Diş Hekimliği Fakültelerine sevk edilen komplike vakalarda önemli ölçüde azalma olduğunu vurguladı. Diş hastanesi projemizin Niğde'de 10 yıllık bir hizmete karşılık geldiğini vurgulayan Rektörümüz, ayrıca 2023 yılında yaklaşık 11 bin hastanın şehir dışına sevki yerine Merkezimizde tedavi edildiğini sözlerine ekledi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin sürekli gelişen ve geliştiren bir yükseköğretim kurumu olduğunu hatırlatan Rektörümüz, ilimize ve bölgemize üçüncü basamak ağız ve diş sağlığı tedavi hizmeti veren Merkezimizin ise Üniversitemizin bu konumunun bir meyvesi olduğunu ifade etti.

Rektörümüz Uslu son olarak “Fakültemizde geliştirilecek bilimsel proje, araştırma geliştirme ve inovasyon faaliyetlerinin ise sanayiye aktarılarak katma değere dönüştürülmesiyle dental uygulamalarda kullanılan ilaç, malzeme ve cihazların üretilmesi ile geliştirilmesine de destek olunmaktadır. Merkezimizi bölgenin en güçlü ağız ve diş sağlığı kompleksi yapmaya yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Aldığımız Kalıcı Ruhsatın Üniversitemize ve Niğde'mize hayırlı olmasını temenni ederim.” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.