Rektörümüzden 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında şu ifadelere yer verdi:
“18 Mart Çanakkale Zaferi, tarihi şan ve şerefle dolu aziz milletimizin Birinci Dünya Savaşı’nda bütün emperyalist itilaf devletlerine karşı elde ettiği büyük zaferin adıdır. 109. yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu destansı zafer, ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini dünyaya bir kez daha ilan ettiği önemli bir tarihi olaydır.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Mücadelemizin kahramanı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in adını gururla taşıyan Üniversite olarak biz de şanlı ordumuzun kahraman şehit ve gazilerinin bu aziz hatırasını her daim anacak, Türk milletinin bağımsızlık karakterini gelecek nesillerimize aktararak bu ruhu yaşatmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve tazimle anıyorum.”