Üniversitemizin Patent Başvuruları Tescillenmeye Devam Ediyor

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semiha Akçaözoğlu ile yüksek lisans öğrencileri Fatih Çevik ve İsmail Sarıboğa tarafından gerçekleştirilen “Işık geçiren atık pet agregalı hafif beton” başlıklı patent başvurusu Türk Patent Kurumu tarafından tescil edildi.

“Fikri ve Sınai Haklar” alanı ile ilgili son yıllarda gerçekleştirdiği yoğun çalışmalar sonucunda patent ve faydalı modellerle ilgili başarılı sonuçlar elde eden Üniversitemizin, Teknoloji Transfer Ofisi’miz (TTO) aracılığıyla yapılan bir patent başvurusu daha Türk Patent Kurumu tarafından tescil edildi.

Rektörümüzden Tebrik
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, öğretim üyemizi ve öğrencilerimizi tebrik ederek Üniversitemizde patent ve markalaşma faaliyetlerine verilen desteğin artarak devam edeceğini ifade etti. Üniversitelerde araştırma çıktılarının katma değerli ürüne ve markaya dönüştürülmesinin çok kıymetli olduğunu belirten Rektörümüz, bu kapsamda Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla çok önemli çalışmaların yürütüldüğünü vurguladı. Rektörümüz, birçok alanda öncü olan Üniversitemizin kısa zamanda çok önemli patent ve markalaşma çalışmalarıyla adından daha fazla söz ettiren bir yükseköğretim kurumu olacağını da sözlerine ekledi.