Üniversitemize TÜBİTAK Destekleri Devam Ediyor

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burcu Berke’nin yürütücülüğünü üstlendiği ve Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Ana Bilim Dalı Doktora Öğrencimiz Melike Saraç’ın bursiyer olarak yer aldığı “Robotlar, Otomasyon ve Eşitsizlik” başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-B Acil Destek Modülü kapsamında destek almaya hak kazandı.

Projeyle dünyada son yıllarda yaygın olarak tartışılan robotlar ve otomasyonun Avrupa ülkeleri için gelir, servet ve ücret eşitsizlikleri bağlamında etkileri, karşılaştırmalı olarak mekânsal ekonometrik yöntemlerle araştırılacak. 

Prof. Dr. Burcu Berke Proje Hakkında Bilgiler Verdi
Günümüzde insan gücü yerine işgücü piyasasında makinelerin kullanılması şeklinde tanımlanan otomasyon ve robotların yapay zeka ve teknolojik gelişmeler kullanılarak işgücü piyasasında verimliliği artırdığı vurgulayan Prof. Dr. Berke, aynı zamanda teknolojik gelişmelerin nitelikli işgücüne olan talebi ve dolayısıyla ücretlerin artmasını beraberinde getirdiğini belirtti. Diğer taraftan ücretlerdeki artışa karşın niteliksiz işgücüne olan talebin azalmasının ise gelir, servet ve ücret dağılımlarında eşitsizlikler yaratabileceğini vurgulayan Berke, son olarak “Bir anlamda ilgili konuların bir arada ele alınması önemli ve bu proje ile literatürün bu yönüne katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Rektörümüzden Öğretim Üyemize ve Öğrencimize Tebrik
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitemizde fen bilimlerinden mühendisliğe, sağlık bilimlerinden sosyal ve beşeri bilimlere kadar her alanda dış kaynaklı proje desteğinin arttığını ifade etti. TÜBİTAK’ın hemen her destek programı tarafından önemli destekler alındığını da hatırlatan Rektörümüz, konuşmasına “Üniversitemiz bu destekleri almaya devam edecek ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak akademik personelimize elimizden gelen her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle Prof. Dr. Burcu Berke Hocamız ile Doktora Öğrencimiz Melike Saraç’ı da tebrik ediyor, başarılı bir proje süreciyle önemli çıktılara ulaşmalarını diliyorum.” dedi.