Üniversitemizde 2024 Tercih ve Tanıtım Heyecanı Başladı

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla Üniversitemizde tercih ve tanıtım heyecanı başladı. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda 15 fakülte, bir Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ve altı meslek yüksekokulu bünyesindeki 66 lisans, 49 ön lisans olmak üzere 115 ayrı bölüm ve programına 5480 yeni öğrencisini bekleyen Üniversitemiz, bu kapsamda Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü öncülüğünde tüm birimleriyle 2024 Tercih ve Tanıtım Kampanyası’nı uygulamaya koydu.

Kampanya Kapsamında Yüzde 100 Doluluk ile Nitelikli Öğrencinin Üniversiteyi Tercihi Amaçlanıyor
Lisans düzeyindeki 66 bölüm ve programa, özel yetenek sonuçlarına göre öğrenci alımı da dâhil 2934, ön lisans düzeyindeki 49 bölüm ve programa ise 2301 öğrencinin alınacağı Üniversitemizde, 2024 Tercih ve Tanıtım Kampanyası kapsamında son üç yılda olduğu gibi kontenjanlarda yüzde 100 dolulukla birlikte nitelikli öğrencinin Üniversitemizi tercih etmesi temel amaçlar olarak belirlendi. Bu bağlamda iletişim stratejisi ve medya planlamasında özellikle aday öğrencilere ulaşmayı hedefleyen Üniversitemiz, dijital medya platformlarıyla birlikte geleneksel medyaya da başvuracak.

Tercih Rehberliği İçin Yüz Yüze ve Çevrim İçi Tanıtım Etkinlikleri Düzenlenecek
Kampanya sürecinde yeni medya ile geleneksel medya ortamları aracılığıyla hedef kitleye Üniversitemizin ve akademik birimlerimizin tanıtılmasının yanında aday öğrencilere yönelik tercih rehberliği için yüz yüze ve çevrim içi (online) tercih ve tanıtım etkinlikleri de düzenlenecek. Bu çerçevede çevrim içi (online) tercih ve tanıtım rehberliği 25-26 Temmuz 2024 tarihlerinde, akademik birimlerimizin tanıtım stantlarının yer alacağı yüz yüze tercih ve tanıtım etkinliği ise 30 Temmuz 2024 tarihinde Üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Etkinlikler kapsamında akademik birimlerimizin temsilcileri tarafından aday öğrencilerin soruları yanıtlanacak ve YKS 2024 sınav sonuçlarına göre tercih rehberliği hizmeti verilecek.

Üniversitemizde Yeni Dönemde İlk Defa Öğrenci Alacak Bölümler
2024-2025 Eğitim Öğretim yılında Üniversitemizde 15 fakülte, bir konservatuvar ve altı meslek yüksekokulundaki bölüm ve programların yanında yeni açılan üç bölüme/programa da ilk defa öğrenci kabulü gerçekleştirilecek. Bu kapsamda İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü’ne 25, İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü’ne 30, Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Mahkeme Büro Hizmetleri Programı’na 30, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İş ve Uğraşı Terapisi Programı'na 30, Bor Meslek Yüksekokulu Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı'na 40 öğrenci alınacak. Öte yandan kapalıyken bu dönemde aktif olan Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi Programı ise 20 kontenjan ile yeniden öğrenci alacak.

Yeni dönemde ilk defa öğrenci alacak bölüm ve programlarımıza yönelik aday öğrenci tercihini de amaçlayan 2024 Tercih ve Tanıtım Kampanyası’nda bu doğrultuda iletişim stratejileri geliştirilerek içerikler hazırlanıyor.

“Yeni Öğrencilerimizi Sabırsızlıkla Bekliyoruz”
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, her geçen gün gelişerek büyüyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin yeni öğrencilerini sabırsızlıkla beklediğini ifade etti. Üniversitemizin son üç yılda olduğu gibi bu yıl da yüzde 100 doluluğa ulaşacağını ve nitelikli öğrencilere kavuşacağını belirten Rektörümüz, 2024 Tercih ve Tanıtım Kampanya’mızın bu çerçevede hazırlanarak hayata geçirildiğini belirtti. Ayrıca 2023 üniversite tercihleri dönemindeki kampanyaya tüm paydaşların destek verdiğini hatırlatan Rektör Uslu, konuşmasının devamında “Bu yıl da tüm paydaşlarımızı kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum. Anadolu’nun Yükseköğretim ve Bilimde Parlayan Yıldızı Üniversitemiz, önümüzdeki dönemde de yeni ve nitelikli öğrencileriyle bölgemizin kalkınmasında öncü ve yenilikçi konumunu sürdürecektir.” dedi.

Rektörümüz son olarak 2024 üniversite tercih döneminin aday öğrenciler ile Üniversitemiz için hayırlı olmasını temenni ederek kampanyamızda emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkür etti.