Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencimizden Dünya İkinciliği Derecesi

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Kutay Şimşek, 15-19 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen 2024 WAKO Dünya Kupası Boks Turnuvası’nda Light Contact 79 kg ve Kick Light 79 kg kategorilerinin her ikisinde de dünya ikincisi oldu.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf Öğrencimiz Şimşek, Light Contact kategorisinde çeyrek final aşamasında Avusturyalı rakibini yenerken, Kick Light kategorisinde ise yine çeyrek finalde İranlı rakibini mağlup etti. Şimşek her iki kategoride finale çıkarken, gümüş madalyayı Üniversitemize getirdi.

Rektörümüzden Öğrencimize Tebrik
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’yu, makamında antrenörü Halil İbrahim Şimşek ile birlikte ziyaret eden Şimşek, ilerleyen dönemlerdeki turnuvalar için Rektörümüze altın madalya sözü verdi. Öğrencimizi tebrik eden Rektörümüz Uslu ise Üniversitemizin her alanda başarıdan başarıya koştuğunu belirtti. Uslu ayrıca ulusal ve uluslararası arenalarda güreşten haltere bokstan atletizme kadar her dalda öğrencilerimize verilen desteklerin artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.