Rektörümüzden Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesine Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Tıp Fakültemiz Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Doğan’ı makamında ziyaret etti. Rektörümüz ayrıca ziyaret kapsamında hastanemizdeki öğretim üyelerimizle de bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve hastanemizde tedavi gören hastalarımıza geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hastanemiz İnme Merkezi, Niğde ve Bölgemizden Hastalara Tedavi Hizmeti Veriyor
Rektörümüz Uslu ziyarette, Üniversitemizin desteğiyle yaklaşık 18 aylık bir dönemi içeren invaziv (girişimsel) nöroloji eğitimini tamamlayan Tıp Fakültemiz Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Akçay’ın inme biriminde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi aldı. Dr. Akçay, 1 Mart 2024 tarihinden bu yana beşi il dışından olmak üzere toplam 39 hastanın beyin anjiyosunun hastanemiz inme merkezinde başarıyla gerçekleştirildiğini ve tüm hastaların işlem sonrası şifa bulduğunu belirtti.
Ayrıca ziyarette hastanemiz bünyesinde açılacak yeni hizmet binasında anjiyo ünitesi ile beş yataklı inme yoğun bakım ünitesinin de hizmete gireceği müjdesi verildi.

Endoskopi ve Kolonoskopi İşlem Süreleri Kısaldı ve Tümör Cerrahisi İşlem Sayısı Arttı
Program kapsamında Rektörümüz, Hastanemiz Genel Cerrahi Bölümü Eğitim Birimi Sorumlusu ve Tıp Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Melih Karabeyoğlu ile ekibinden çalışmalar ve yeni gelişmeler hakkında bilgi aldı. Prof. Dr. Karabeyoğlu, hastanemizdeki endoskopi ve kolonoskopi işlemlerinin sürelerinin kısaldığını ve tümör cerrahisi vaka sayısının ise günden güne artış kaydettiğini ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ziyarette yaptığı konuşmada, hastanemizin ihtiyacı olan diğer branşlarda da hekim sayılarını artırmak amacıyla yeni kadro alımlarının planlandığını belirtti. Rektör Uslu son olarak “Yeni açılacak binanın da üniversitemize, ilimize ve memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.