Rektörümüzden 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, "30 Ağustos Zafer Bayramı" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektörümüz mesajında şu ifadelere yer verdi:

“26 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında şanlı ordumuzun Büyük Taarruzu ile başlayan ve 30 Ağustos günü zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, aziz Türk milletinin Anadolu'nun gerçek sahibi olduğunu dünyaya bir kez daha ilan eden ve tarihe altın harflerle yazılan en büyük zaferlerimizden birisidir.

Bu zafer; ordumuzun, göğsündeki imanı ve "Ya İstiklal Ya Ölüm" parolasıyla kendisinden sayı ve teçhizat bakımından üstün olan orduları mağlup ettiği zaferdir. Ayrıca bu destan, 1000 yıl önce Anadolu'yu vatan yapan Türk milletinin bu topraklarda ebediyyen kalacağının adeta seneti olmuştur. Biz de bu kutlu zaferden feyz alarak bugün üzerinde huzurla yaşadığımız vatanımızın bizlere atalarımızdan emanet olduğunu unutmadan, hep çalışacak ve milletimizi istikrarlı yarınlara ulaştıracağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, canını milletine ve vatanına feda etmiş tüm kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ahirete irtihal etmiş gazilerimizi minnet ve tazimle yad ediyorum. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutlarım.”