Rektörümüzden 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Rektörümüz mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Milletimizin tek yürek olduğu ve yedi düvele bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini ilan ettiği 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 108. yıl dönümünü büyük bir gururla karşılıyoruz.
Bir devrin battığı ve vatan kalbinin attığı, milletinin istikbali için kendi geleceğinden vazgeçen Mehmetçiğin korkusuzca dik durduğu zaferin adıdır “Çanakkale”! Milli birlik ve beraberliğimizin nişanesi olan bu şanlı zaferin kahraman şehitlerini tazimle anmak ve bu kutlu mirası ilk günkü gururla gelecek nesillere aktarmak asli sorumluluğumuzdur. Çünkü Türk milletinin elde ettiği bu zafer, içinde tarihimizin en parlak destanını, ölümsüz kahramanlığı, güçlü yarınları barındırır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete irtihal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”