Niğde'de Bir İlk: Üniversitemiz Hastanesinde İlk Kez Göz Kornea Nakli Yapıldı

Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Niğde’de ilk defa gerçekleşen göz kornea nakli başarıyla yapıldı. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Özer tarafından başarıyla gerçekleştirilen operasyon sonucu sağ gözünde görme kaybı olan 51 yaşındaki hasta, Niğde’de kornea nakli yapılan ilk hasta oldu ve başarıyla taburcu edildi.

Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştiren Öğretim Üyemiz, Nakil Süreci Hakkında Bilgi Verdi
Nakil ameliyatını başarıyla gerçekleştiren Dr. Özer, “Sağlıklı kişilerde kornea saydamdır. Farklı sebeplerden saydamlığını kaybetmiş olan kornea, sağlıklı kişilerden alınan kornea ile değiştirebilir.” dedi. Hastanemizde gerçekleşen operasyonda nakil olan korneanın Kayseri Şehir Hastanesi aracılığıyla Afyon’dan temin edildiğini belirten Dr. Özer, geçen ay hastanemiz bünyesinde açılan Kornea Nakil Merkezi sayesinde uzun zamandır korneasındaki hastalığa bağlı olarak bulanık görme sorunu yaşayan hastamıza kornea nakli yapılmasının kararlaştırıldığını aktardı. Özer, gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından ameliyatın başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini ve hastanın başarılı bir şekilde taburcu edildiğini sözlerine ekledi.

“İlimize Her Alanda Olduğu Gibi Sağlık Alanında da Katkı Vermeye Devam Edeceğiz”
Göz nakli başarıyla gerçekleşen hastayı, Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Bahadır İnan ve Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mustafa Doğan ile birlikte taburcu öncesi serviste ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, burada bazı açıklamalarda bulundu. Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Kornea Nakil Merkezi ile gerçekleşen bu operasyonun şehrimizde bir ilk olduğunu belirten Rektörümüz, Üniversitemizin, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da ilimize katkı vermeye devam edeceğini belirtti. Konuşmasında hastanemizde birçok alanda verilen tedavi hizmetleri ve gerçekleştirilen başarılı operasyonlar sayesinde artık şehrimizden başka illere sevkli hasta sayısında önemli oranda azalma olduğuna vurgu yapan Rektörümüz, ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Ömer Özer ile ameliyat ekibini tebrik ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Rektörümüz son olarak hastamıza geçmiş olsun dileklerinde bulunarak sözlerine son verdi.