Sektör Temsilcileri ile Buluşma Programının 8. Haftası Tamamlandı !


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi tarafından 26.03.2025 Çarşamba günü “Sektör Temsilcileri ile Buluşma” etkinliği düzenlenmiştir.

Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi öğrencileri ile tarım alanında önde gelen kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirerek öğrencilerimize deneyim, tecrübe, tarım sektörüne bir bakış, staj ve iş imkânı bulma olanağı sunan programda bu haftaki konuşmacımız Bor Şeker Fabrikası Genel Müdür Yardımcısı Sayın Orhan CAN ve İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Yiğit ALTUNTECİM olmuştur.

“Şeker nelerden üretilir”

Günlük hayatta tüketmekte olduğumuz şeker; şeker kamışı ve şeker pancarından üretilmektedir. Toplam şeker üretiminin %78’i şeker kamışından üretilirken %22’si şeker pancarından üretilmektedir. Üretilen şekerler arasında kalite ve lezzet açısından kayda değer bir fark bulunmamaktadır. Fakat üretilen bir diğer şeker ise mısır şurubu kullanılan nişasta bazlı şekerler ise insan sağlığına oldukça zarar vermektedir ve tüketiminden kaçınılmalıdır.

“Bor Şeker”

Bor şeker fabrikası oldukça köklü bir fabrika olup özelleşmesinden sonra yenilenmeyi ve hep ileriye dönük işler yapmayı amaç edinmiştir. Ülkemizde yaklaşık olarak 33 fabrikası olan bor şeker bilim ışığında ilerlemeyi ve dünya ülkeleri seviyesinde mekanizasyonu ile hep yenilenmeyi hedeflemektedir.

“Bor Şekerde çalışabilecek meslek grupları ve iş imkanı”

Üretim tesislerimizde gıda, kimya, makine, elektrik elektronik mühendisleri, laborantlar ve ziraat mühendisleri istihdam edilmektedir. Her birinin çalışma alanı farklı olmakla birlikte ziraat mühendisleri üretim ve hasat kısmında ayrıca gübre üretimi ve pazarlama kısmında yoğun şekilde görev almaktadır. İşe alımlarda dikkat ettiğimiz konular ise şu şekildedir. Eğitim kurumandan mezun olma, bazı sertifikalar, yüksek iletişim yeteneği ve özellikle ingilizce olmak üzere yabancı dil hâkimiyeti işe alımda dikkat edilecek hususlardandır. Mülakata gidecek olan kişilere tavsiyeler ise; öncelikle kendinize biraz özenerek gidilmeli, gitmeden önce mülakata gidilen kurumun özgeçmişi yaptığı çalışmalar araştırılmalı, kendini iyi bir şekilde ifade etmeli ve işi ne kadar istediğini karşıya aktarmalıdır.

Bunların yanı sıra fabrikada stajer alımları olmaktadır ayrıca yapılacak etkinliklerde sizlere destek olmayı isteriz. Bir sonraki buluşmayı üretim tesisimizde yapmayı isteriz.

 

“Programa kapanışı”

Öğrencilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen programımızın sonunda konuşmacılarımız Sayın Orhan CAN ve Yiğit ALTUNTECİM’e teşekkür belgelerini veren dekanımız Prof. Dr. Ahmet ŞEKEROĞLU katılımcılara ve konuşmacımıza teşekkür ederek programı sonlandırdı.

Son Güncelleme Tarihi : 29.03.2025