- Aşçılık ve mutfak uygulamaları ile ilgili evrensel standartlarda bilgiye hakim olmak,
 - Aşçılık mesleğinin gerektirdiği pratik hünerin, el becerisinin kazanılmasını sağlamak,
 - Gastronomi alanında geçmiş, bugün ve gelecek ilişkisini kurabilme, gastronomi tarihi konularında bilgi sahibi olmak,
 - Sektör temsilcilerinin deneyimli personelleri ile uygulama dersleri yapmak ve mesleki uygulama eğitimleri ile öğrencilere profesyonel mutfak deneyimi kazandırmak,
 - Alanında yetkin gıda firmaları ile ortak etkinlikler düzenleyerek öğrencilerin bu aktivitelerde yer almasını ve deneyim kazanmasını sağlamak,
 - Ulusal düzeyde düzenlenen aşçılık kampı, aşçılık yarışmaları vb. gibi organizasyonlara katılım sağlanarak öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak,
 - Eğitim öğretim müfredatının oluşturulmasında; iç ve dış paydaşların etkin rol almasını sağlamak.
 
                             
                        
                        
                            
                                Son Güncelleme Tarihi:20.10.2023