- Alanındaki işletmelerin etkilendiği iç ve dış çevre faktörlerini ve organizasyon yapılarını bilmeli.  
 - Pastane ve ekmek ürünlerinin hazırlanması, süslenmesi ve sunumu becerisine sahip olmalı.
 - Müşterilerle gerekli iletişimi kurabilecek yabancı dil bilgisine sahip olmalı.
 - Alanı ve mesleği ile ilgili güncel gelişmeleri takip etmeli.
 - Alanının gerektirdiği en az temel düzeyde bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanmalı.
 - Yiyecek içecek işletmelerinde menü planlama ve fiyatlandırma hakkında bilgi sahibi olmalı.
 - İşçi sağlığı-güvenliği ve temel ilk yardım hakkında bilgi sahibi olmalı.
 - Alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, gıda mevzuatı ve uygulamalar ile ilgili temel düzeyde bilgi sahibi olmalı. 
 - Mutfak planlaması ve tasarımı hakkında bilgi sahibi olmalı.
 - Alanıyla ilgili temel kavramlar hakkında bilgi sahibi olmalı ve sektörde uygulamalı.
 - Etik kurallar çerçevesinde çalışmalarını sürdürmeli ve etkin bir iletişim gücüne sahip olmalı.
 - Beslenme, menü planlama, gıda hijyeni ve muhafaza teknikleri hakkında bilgi sahibi olmalı.
 - Alanı ile ilgili hizmet süreçlerini, tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir ve hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm önerebilmeli.
 - Yiyecek içecek işletmelerinde yapılan toplu yemek organizasyonlarında ekip çalışması yapabilmeli.
 - Okulda ve staj çalışmalarında edindiği teorik ve pratik bilgileri sektörde rahatlıkla uygulamalı.
 
 
                             
                        
                        
                            
                                Son Güncelleme Tarihi:27.10.2023