Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
  • Akademik Takvim
  • Anketler
  • Bilgi Edinme
  • Bilgi Paketi
  • Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
  • Etkinlik Talep Formu
  • NOHU Login
  • NUBulut
  • Öğrenci e-posta
  • Personel e-posta
  • Telefon Rehberi
  • Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Yemek Menü
  • Yemekhane Sanal Pos
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Logo
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
  • Gıda Mühendisliği


    Mühendislik Fakültesi

  • Bölüm
    • Genel Bilgi
    • Bölüm Kurulu
    • Sayılarla Bölümümüz
    • Komisyonlar
    • Koordinatörlükler
  • Akademik Kadro
  • Araştırma
    • Projeler
    • Yayınlar
    • Laboratuvarlar
  • Anabilim Dalları
    • Gıda Bilimi
    • Gıda Teknolojisi
  • Öğrenci
    • Ders Programı
    • Formlar
    • Tez Yazım Kılavuzu
  • Dersler
    • Ders Planları
    • Kısa ders İçerikleri
    • Çift Anadal / Yandal Ders Paketi
    • Eğitim-Öğretim Planları
  • Yeterlilikler
    • Beceri ve Yetkinlikler
    • Eğitim Amaçları
    • Program Çıktıları
    • Hedefleri
    • Not Değerlendirme
    • GZFT Analizi
    • Program Çıktı Matrisleri
  • Kalite
    • Öz Değerlendirme Raporu(S)
    • Akran Değerlendirme Raporu(S)
    • Eylem Planı İzleme Raporu(S)
    • Öğrenci İş Yükü Raporu(S)
    • Eylem Planı Takvimi(S)
    • Bölüm Kalite Komisyonu(S)
    • Bölüm Danışma Kurulu(S)
    • Komisyon ve Kurul Kararları(S)

Gıda Mühendisliği Bölümü İftar Programı


Gıda Mühendisliği Bölümü olarak; Bölüm hocalarımız ve öğrenci arkadaşlarımızla beraber iftar yemeği gerçekleştirdik. Organizasyonu yapan değerli hocalarımız Doç. Dr. Safa Karaman, Arş. Gör. Dr. Sinem Coruk ve Dr. Öğr. Üyesi Betül Oskaybaş Emlek başta olmak üzere; Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Hasan Tangüler, Doç. Dr. Hande Baltacıoğlu, Doç. Dr. Cem Baltacıoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Yetişen hocalarımızın ve bölüm arkadaşlarımızın değerli katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

TEKNİK GEZİ


Bor Gazozu ve Atılım Bor Gıda San. Tic. A.Ş. fabrikalarına 03/01/2025 tarihinde Gıda Mühendisliği kulübümüz tarafından Uluslararası Zirai ve İlgili Bilimleri Öğrencileri Topluluğu (IAAS), Tarım Bilimleri Kulübü ve Hayvancılık Araştırma kulübünün de katılımıyla teknik gezi düzenlenmiştir. Katılan öğrencilerimize, Hocalarımıza, ilgi ve alakalarından dolayı firma yetkililerine çok teşekkür ederiz.

Entegre Yönetim Sistemleri Bilgilendirme Eğitimi


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve SGS Akademi iş birliğiyle, öğrencilerin gelişimine ve topluma fayda sağlamak amacıyla hayata geçirilen ücretsiz Entegre Yönetim Sistemleri Bilgilendirme Eğitimi 25-26-27 Aralık 2024 tarihinde üniversitemiz öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Öğrencilerimize bu imkanı sağladıkları için SGS Akademiye teşekkür ederiz.

HACCP Bilgilendirme Eğitimi


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve SGS Akademi iş birliğiyle, öğrencilerin gelişimine ve topluma fayda sağlamak amacıyla hayata geçirilen ücretsiz HACCP Bilgilendirme Eğitimi 23-24 Aralık 2024 tarihinde Gıda Mühendisliği, Beslenme ve Diyetetik, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi ile Süt ve Ürünleri Teknolojisi bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Öğrencilerimize bu imkanı sağladıkları için SGS Akademiye teşekkür ederiz.

3. AR-GE ve Proje Pazarı Günleri Etkinliğinde Birincilik Ödülü


Bölümümüz öğrencileri Sinem Akalın ve Sinem Gökal, Doç. Dr. Emre Yavuzer ve Dr. Hamza Alaşalvar danışmanlığında yaptıkları "Balık Jelatini Esaslı Hibiskus Ekstraktları ile Zenginleştirilmiş Yumuşak Şekerleme Üretimi" isimli proje ile Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen 3. AR-GE ve Proje Pazarı Günleri etkinliğinde birincilik ödülü almışlardır. Öğrencilerimiz ve Danışman Hocalarımızı tebrik ederiz.

TÜBİTAK 2209-A Kapsamında Desteklenen Araştırma Projemiz Uluslararası Dergide Yayınlandı


Danışmanlığını Bölümümüz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Hamza Alaşalvar’ın yaptığı 2021 Yılı 1. Dönem Çağrısında TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Projeleri kapsamında desteklenen, Gıda Mühendisliği bölümü öğrencisi Hasan Nazım Sürmeli’nin “Chitosan films tailored with deep eutectic solvent extracts from Hibiscus sabdariffa: Fabrication and characterization” başlıklı makalesi SCI-E indeksli dergide (Q1 kategorisi) yayınlanmıştır.

Üniversite öğrencisi termiyeden glütensiz kek üretti


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü 3. sınıf öğrencisi Sinem Gökal çölyak hastaları için glütensiz kek üretti.

TÜBİTAK 2209-A Kapsamında Desteklenen Araştırma Projemiz Uluslararası Dergide Yayınlandı


TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında kabul edilen 1919B012222127 numaralı projemiz, Journal of Food Measurement and Characterization dergisinde (Q2 kategorisi) yayınlanmıştır. “Use of waste fermented black carrot powder dried by different methods as a substitute in noodle production” başlıklı çalışmamız, gıda üretiminde atık malzemelerin yeniden değerlendirilmesine yönelik yenilikçi yaklaşımlar sunmaktadır. Bölümümüz öğrenci ve hocalarını tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

16 Ekim Dünya Gıda Günü


Gıda Mühendisliği kulübümüz tarafından düzenlenen, bu yıl teması "Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için gıda hakkı" olarak belirlenen 16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinliğini Sayın Rektör Hocamız Prof. Dr. Hasan Uslu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Barut, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hakan Severcan, Bölüm Hocalarımız ve öğrencilerimiz, Bor Meslek Yüksekokulu Gıda Analiz Bölümü öğrencileri ve Hocaları Prof. Dr. Mustafa Boğa ve Doç. Dr. Fulden Karadal ve Hayvansal üretim kulübümüzün katılımı ile gerçekleştirdik. Etkinliğimize desteklerinden dolayı Şimşek ARGE, Göknur meyve suyu, Masterbronz ve Bor Gazozu firmalarına da teşekkür ederiz.

Çölyak hastası öğrencilerimizin yanındayız!🤗


Üniversitemizden çölyak hastalarına özel menü...🍱🍞🥖 📌Çölyak hastalarına özel menü hizmetinden faydalanmak isteyen öğrencilerimizin sağlık raporuyla Engelli Öğrenci Birimimize başvurması gerekmektedir.

Hocalarımıza Ziyaret


Gıda Mühendisliği Bölümü olarak Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu müdürü olan Doç. Dr. Emre Yavuzer ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu müdürü olan Doç. Dr. Cem Baltacıoğlu Hocamıza hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Değerli Hocalarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi.


Fakültemizin 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Bölüm Üyelerimizin katılımlarıyla 09 Temmuz 2024 Salı günü Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi 1923 nolu salonda gerçekleştirildi. Mühendislik Fakültesi üçüncüsü olan mezun öğrencimiz Shizza SYED belgesini Niğde Organize Sanayi BÖLGE MÜDÜRÜ Mahmut PEŞİN ve Dekanımız Prof. Dr. Murat BARUT’un elinden aldı. Tören de bölüm başkanımız Prof. Dr. Hasan TANGÜLER ile Doç. Dr. Cem BALTACIOĞLU, Doç. Dr. Hande BALTACIOĞLU, Doç. Dr. Emre YAVUZER ve Dr. Öğr. Üyesi Ayşe ÖZBEY ve bölüm asistanlarımız hazır bulundular. Mezun öğrencimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Doktorasını Tamamlayan Arkadaşımıza Hediye Takdimi Gerçekleştirildi.


Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı'nın organizasyonuyla, 04 Temmuz 2024 tarihinde, Doç. Dr. Hande BALTACIOĞLU danışmanlığında Gıda Mühendisliği Bölümünde doktora eğitimini başarı ile tamamlayan Arş. Gör. Dr. Katibe Sinem CORUK’a mezuniyeti nedeniyle Dekanımız Prof. Dr. Murat BARUT, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Metin Hakan SEVERCAN, Fakülte Sekreterimiz İlhan KILIÇ, Dekan Yardımcısı ve Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Hasan TANGÜLER ile Bölüm Üyelerimizin katılımlarıyla hediye takdimi gerçekleştirilmiştir. Öğretim Elemanımızın başarılarının devamını dileriz.

SON DERS!


Son sınıf öğrencilerimiz 31.05.2024 tarihinde son derslerine katılarak okulu bitirdiler. Gıda Mühendisliği Bölümü olarak bundan sonraki yaşamlarında başarılarının devamını diliyoruz.

Öğrenci-Mezun buluşması-2


02.06.2024 tarihinde Öğrenci-Mezun buluşması-2 düzenlenmiş ve Bölüm Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hande BALTACIOĞU ve Doç. Dr. Cem BALTACIOĞLU ile Bölüm Öğretim Elemanı Arş. Gör. Ayşenur İNCE, bölüm öğrencilerimiz ve mezun öğrencilerimizin katılım ile gerçekleştirilmiştir. Katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.

Doktorasını tamamlayan arkadaşımıza hediye takdimi gerçekleştirildi.


Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı'nın organizasyonuyla, 31 Mayıs 2024 tarihinde, Prof. Dr. Hasan USLU ve Doç. Dr. Cem BALTACIOĞLU danışmanlığında Gıda Mühendisliği Bölümünde doktora eğitimini başarı ile tamamlayan Öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Mehmet YETİŞEN'e mezuniyeti nedeniyle Dekanımız Prof. Dr. Murat BARUT, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Hasan TANGÜLER, Prof. Dr. Mustafa BOĞA, Öğr. Gör. Dilek YAPRAK USLU, Bölüm Öğretim Üyelerimiz ve Öğretim Elemanlarımızın katılımlarıyla hediye takdimi gerçekleştirilmiştir. Öğretim Elemanımızın başarılarının devamını dileriz.

Teknik Gezi


Gıda Mühendisliği Kulübümüz tarafından 27.05.2024 tarihinde GÖKNUR Meyve Suyu Fabrikasına teknik gezi düzenlenmiştir. Gezimize ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerimiz ile Doç. Dr. Hande Baltacıoğlu, Arş. Gör. Dr. Mehmet Yetişen ve Kulüp Akademik Danışmanı Arş. Gör. Katibe Sinem Coruk katılmıştır. Gezi kapsamında fabrikada gerçekleştirilen üretim ve kullanılan cihazlar hakkında teknik bilgi veren Gıda Mühendisi Emre Karaaslan ve Ayşenur Terzi'ye, fabrika gezimiz sırasında bizleri ağırlayan İlkyaz Baltacı' ya teşekkür ederiz.

Eğitim


Merkezi Araştırma Laboratuvarı bünyesinde 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında lisansüstü öğrencilere yönelik düzenlenen eğitimde Bölüm Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Hande BALTACIOĞLU "FTIR ve Raman Spektroskopisi" konularında eğitim vermiştir.

Abalıoğlu Yem Sanayi A.Ş. firmasından Bölümümüze ziyaret


Abalıoğlu Yem Sanayi A.Ş. firması tarafından Gıda Mühendisliği Bölümüne ziyaret gerçekleştirmiştir. Ziyarette bölümümüz ve Abalıoğlu Yem Sanayi A.Ş. firması arasında üniversite sanayi iş birliği ile ilgili görüşmeler yapılmıştır. Bu doğrultuda İnsan Kaynakları Müdürü Hasan Başkal ve Üretim Müdürü Hulusi Günter ile bölüm akademik personeli karşılıklı görüş alışverişi ile ikili iş birliği kapsamında Ar-Ge konuları üzerinde bilgi paylaşımında bulunmuşlardır.

Yayla A.Ş. firmasından öğrencilerimize yönelik seminer


Gıda Mühendisliği Kulübünün katkılarıyla 25.04.2024 tarihinde saat 15:00'da Yayla Agro A.Ş. adına Kalite Müdürü Elif Börekçi ve Gıda Mühendisi İrem Hanımın katılımıyla bir seminer düzenlenmiştir. Bölümüzden Doç. Dr. Safa Karaman, Doç. Dr. Hande Baltacıoğlu, Arş. Gör. Dr. Betül Oskaybaş Emlek, Arş. Gör. Dr. Hamza Alaşalvar, Arş. Gör. Dr. Mehmet Yetişen, Arş Gör. Sinem Coruk ve Arş Gör. Ayşenur İnce, lisans ve lisansüstü öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen seminerde verdiği değerli bilgiler için Elif Börekçi'ye teşekkür ederiz.

TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Bilgilendirme Toplantısı


Bölümümüz Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hande BALTACIOĞLU, Doç. Dr. Emre YAVUZER ve Doç. Dr. Cem BALTACIOĞLU tarafından Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ile 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında yapılacak projeler için 04/04/2024 tarihinde Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’nde, 18/04/2024 tarihinde Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda akademik personele yönelik bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

Gıda Mühendisliği İftar Programı


Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri Arasında İftar Programı Düzenlendi.

Öğrenci-Mezun Buluşması


05.03.2024 tarihinde Gıda Mühendisliği Kulübü tarafından Öğrenci-Mezun buluşması düzenlenmiş ve Sayın Dekanımız Prof. Dr. Murat BARUT Hocamız başta olmak üzere Bölüm Başkanımız Sayın Prof. Dr. Hasan Tangüler, Bölüm Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Emre Yavuzer, Doç. Dr. Hande Baltacıoğlu, Doç. Dr. Safa Karaman, Bölüm Öğretim Elemanları Arş. Gör. Dr. Betül Oskaybaş Emlek, Arş. Gör. Dr. Hamza Alaşalvar, Arş. Gör. Sinem Coruk, bölüm öğrencileri ve mezun öğrenciler katılım sağlamıştır. Toplantıya katılan ve öğrencilerimizle deneyimlerini paylaşan Efsun Hançer, Melek Nesrin Önler, Cennet Kübra Gitmiş, Ayşe Fatma Demirci, Aslı Şan, Erol Ada, Gökhan Can Gökalp ve Çağrı Kılıç’a teşekkür ederiz.

KARİYER GÜNLERİ


Şehit Bora Çelik, Cumhuriyet ve Şehit Yakup Avşar Anadolu Liselerinde kariyer günleri kapsamında, öğrencilere Mühendislik mesleği ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bölümleri tanıtıldı.

Bölümümüzün Bir Projesine Daha TÜBİTAK Desteği


Gıda Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Emre Yavuzer'in yürütücülüğünde, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü'nden Öğr. Gör. Dilek Yaprak Uslu'nun araştırmacı ve Arş. Gör. Mehmet Yetişen'in ise bursiyer olarak görev aldığı "Alabalık Atıklarından Elde Edilen Balık Yağlarının Kalite Seviyelerinin Makine Öğrenmesi ve Elektronik Burun ile Belirlenmesi" adlı proje, TÜBİTAK ARDEP 1002-A kapsamında destek almaya hak kazandı. İlgili proje ile bölgede ve ülkede alabalık işleme prosesinde yoğun olarak ortaya çıkan atık balık başlarından fonksiyonel balık yağı üretilmesi ve kalite parametrelerinin belirlenmesi amaçlanıyor.

Doktorasını tamamlayan arkadaşlarımıza hediye takdimi gerçekleştirildi


Gıda Mühendisliği Bölüm başkanlığının organizasyonunda Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim elemanları Dr. Betül Oskaybaş EMLEK ve Dr. Hamza Alaşalvar'a Doktora eğitimlerini başarıyla tamamlamaları nedeniyle Rektörümüz Prof. Dr. Hasan USLU ve Dekanımız Prof. Dr. Murat BARUT'un katılımlarıyla hediye takdimi gerçekleştirilmiştir. Öğretim Elemanlarımızın başarılarının devamını dileriz.

Bölüm Sekreterimize Yeni Görevinde Başarılar!


Yeni Bölüm Sekreterimiz Esra GÜLEÇ'e yapılan hayırlı olsun ziyaretimizde çiçeklerimizi takdim ettik. Esra GÜLEÇ'e yeni görevinde başarılar diler, birlikte başarılı ve verimli bir dönem geçirmeyi umarız.

25. Geleneksel Spor Şenlikleri Programı duyurusu


25. Geleneksel Spor Şenlikleri Programı duyurusu

Yayla-Bakliyat firması Ar-Ge Müdürü Sayın Ramazan TUNÇAY'dan bölümüze ziyaret


Yayla-Bakliyat firması Ar-Ge Müdürü Sayın Ramazan TUNÇAY, Gıda Mühendisliği Bölümüne ziyaret gerçekleştirmiştir. Ziyarette bölümümüz ve Yayla-Bakliyat firması arasında üniversite sanayi iş birliği ile ilgili görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI VE 2209-B ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ SANAYİYE YÖNELİK ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI 2022 YILI 1. DÖNEM ÇAĞRISI DESTEK HAKKI KAZANAN PROJELERİ NEDENİYLE ÖĞRENCİLERİMİZİ VE DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİ TEBRİK EDER BAŞARILAR DİLERİZ. GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI


Gıda Mühendisliği Bölümü lisans öğrencilerinin TÜBİTAK başarısı

Gıda Mühendisliği Bölümü


Web Sitesine Hoş Geldiniz.

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan USLU katılımıyla bölüm akademik kurul toplantısı gerçekleştirildi.


Rektörümüzün bölüm ziyareti

Sanayi-Öğrenci buluşması kapsamında Yayla-Bakliyat firmasının AR_GE müdürü Ramazan TUNCAY'ın katılımı ile 27.10.2022 tarihinde toplantı düzenlendi.


Sanayi-Öğrenci Buluşması

Gıda Mühendisliği Bölümü


Web Sitesine Hoş Geldiniz

Gıda Mühendisliği Bölümü


Web Sitesine Hoş Geldiniz

Gıda Mühendisliği Bölümü


Web Sitesine Hoş Geldiniz

Gıda Mühendisliği Bölümü


Web Sitesine Hoş Geldiniz

Gıda Mühendisliği Bölümü


Web Sitesine Hoş Geldiniz

Haberler / Duyurular

Arşiv

2024 yılı lisansüstü öğrenci anketi sonuçları


2024 yılı lisansüstü mezun anketi sonuçları


Gıda Mühendisliği Bölümü'nün 2024 yılı lisans mezun anketi sonuçları


Gıda Mühendisliği Bölümü'nün 2024 yılı lisans öğrenci anketi sonuçları


LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!


LİSANSÜSTÜ MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!


LİSANS ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!


MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!


Bölümümüze Ait 2024-2025 Güz Yarıyılı Ders Programı Yayımlandı


Üniversitemizde 2024-2025 Akademik Yılı başlıyor🙋‍♂️🥳


Etkinlikler

Arşiv
26
Mayıs

Minikler Bilimsel Fikirler Oyluyor: 3 Dakikada Tez Anlatma Yarışması (3DK-DR)


Staj ile ilgili bilinmesi gerekenler

OGRİS

EBYS

Çift Anadal/Yandal

Bitirme Tezi Uygulama Esasları

Hızlı Erişim

Kampus Planı

Merkez Yerleşke

Aşağı Kayabaşı Yerleşkesi

Spor Bilimleri Fakültesi Yerleşkesi

Bor Yerleşkesi

Derbent Yerleşkesi

Ulukışla Yerleşkesi

Bağlantılar

YÖK

Study in Turkey

Europass

ARBİS

CİMER

Gençlik ve Spor Bakanlığı

Niğde Yatırım Destek Ofisi

Kısayollar

Kişisel Verilerin Korunması

NÜSEM

Merkezi Araştırma Laboratuvarı

KONUKEVİ

Niğde TEKNOPARK

İletişim

  • Tel :+90 388 225 22 81
  • Fax :+90 388 225 01 12
  • Email :esra.gulec@ohu.edu.tr
  • Adres : Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Merkez Yerleşke 51245 Niğde
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi

© Copyright 2016.Bilgi İşlem Daire Başkanlığı All Rights Reserved. Web Sorumlusu