| 
                                   | 
                                      | 
                                          PÇ1 
                                       | 
                                      
                                          Matematik ve temel bilimler alanında yeterli bilgi birikimine sahip olma ve bu bilgileri gıda mühendisliği alanında kullanabilme becerisi  
                                       | 
                                  
                              
	
		| 
                                   | 
                                      | 
                                          PÇ2 
                                       | 
                                      
                                          Gıda mühendisliği ve teknolojisi ile ilgili alanlardaki uygulamalarda problemleri saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme; bu amaçla uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçme ve uygulama becerisi  
                                       | 
                                  
                              
	
		| 
                                   | 
                                      | 
                                          PÇ3 
                                       | 
                                      
                                          Gıda Mühendisliği ile ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme ve karşılaşılacak sorunların çözümlenmesinde önderlik yapabilme  
                                       | 
                                  
                              
	
		| 
                                   | 
                                      | 
                                          PÇ4 
                                       | 
                                      
                                           Gıda Mühendisliği için gerekli modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi  
                                       | 
                                  
                              
	
		| 
                                   | 
                                      | 
                                          PÇ5 
                                       | 
                                      
                                          Gıda Mühendisliği problemlerinin incelenmesi için deney/proje tasarlama, uygulama ve sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi  
                                       | 
                                  
                              
	
		| 
                                   | 
                                      | 
                                          PÇ6 
                                       | 
                                      
                                          Gıda Mühendisliği ile ilgili disiplinler arası etkileşimi kavrama ve bu bilgileri sentezleyerek yeni bilgiler ve teoriler oluşturabilme  
                                       | 
                                  
                              
	
		| 
                                   | 
                                      | 
                                          PÇ7 
                                       | 
                                      
                                          Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda çalışabilme becerisi  
                                       | 
                                  
                              
	
		| 
                                   | 
                                      | 
                                          PÇ8 
                                       | 
                                      
                                          Bilgiye erişebilme; sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi, bir yabancı dilde alanındaki bilgileri izleyebilme ve iletişim kurabilme  
                                       | 
                                  
                              
	
		| 
                                   | 
                                      | 
                                          PÇ9 
                                       | 
                                      
                                           Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğinin anlaşılması ve farkındalığın artması  
                                       | 
                                  
                              
	
		| 
                                   | 
                                      | 
                                          PÇ10 
                                       | 
                                      
                                          Mesleki etik ve sorumluluk bilinci  
                                       | 
                                  
                              
	
		| 
                                   | 
                                      | 
                                          PÇ11 
                                       | 
                                      
                                           Girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürebilir kalkınma hakkında farkındalık sahibi olma  
                                       | 
                                  
                              
	
		| 
                                   | 
                                      | 
                                          PÇ12 
                                       | 
                                      
                                           Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hâkim olma  
                                       | 
                                  
                              
	
		| 
                                   | 
                                      | 
                                          PÇ13 
                                       | 
                                      
                                          Çağın sorunları hakkında bilgi sahibi olma  
                                       |