BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / USD3077 - DİYETETİK

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

           
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Diyetetik biliminin tanımını, tarihçesini ve önemini kavrayarak bilimsel bir bakış açısı geliştirilmesini sağlamak
2Beslenme durumunu değerlendirilme yöntemlerinin öğrenilmesi ve bireyin beslenme durumunu yorumlayabilme becerisinin kazandırılması
3Enerji dengesi ve vücut ağırlığı denetimi konularında bilgi sahibi olunmasını sağlamak
4Makro besin öğeleri olan karbonhidratlar, yağlar ve proteinlerin metabolizmada rollerinin öğrenilmesi ve diyet planlama ilkelerinde öneminin kavranması
5Mikro besin öğeleri olan vitamin ve minerallerin ve sıvı alımının sağlık üzerindeki etkilerinin öğrenilmesi, eksiklik ve aşırı alımda risklerin yorumlanmasını sağlamak
6Sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme ilkeleri doğrultusunda bireysel ve toplumsal düzeyde etkili beslenme stratejileri oluşturmalarını desteklemek
7Diyetetik ve diyetetik uygulamalarına ilişkin terminolojinin öğrenilmesi
8Diyetetik uygulamalarına yönelik kılavuzların değerlendirilmesini sağlamak
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi