BOR MESLEK YÜKSEKOKULU / SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ / SUT2033 - GIDA KATKI MADDELERİ
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
1Stabilizörler ve süt ürünlerinde kullanımını değerlendirir.
2Antimikrobiyaller ve diğer katkı maddesi gruplarının süt ürünlerinde kullanımını bilir
3Katkı maddesi ve ingrediyen ayrımını yapar.
4Yönetmeliğe göre gıda katkı maddelerinin kullanımında dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi sahibi olur
5Antioksidanların süt ürünlerinde kullanımını bilir
6 Asitliği düzenleyicilerin süt ürünlerinde kullanımını bilir
7Emülgatörler ve süt ürünlerinde kullanımını planlar.
8Gıda katkı maddelerinin kullanımı ile sürdürülebilir gıda çalışmalarını değerlendirir.