BOR MESLEK YÜKSEKOKULU / SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ / SUT2033 - GIDA KATKI MADDELERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Gıda katkı maddelerinin tanımı ve ingrediyenler1, 2, 3
2Gıda katkı maddelerinin kullanımında dikkat edilecek hususlar ve katkı maddelerinin sınıflandırılması1, 2, 3
3Antioksidanlar ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
4Asitliği düzenleyiciler ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
5Koruyucular ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
6Emülgatörler ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
7Stabilizatörler ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
8Enzimler ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
9Gamlar ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
10Lezzet maddeleri ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
11Tatlandırıcılar ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
12Renklendiriciler ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
13Şelat ajanları ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
14Sürdürülebilirlik kavramı ve katkı maddelerinin kullanımı ile sürdürülebilir gıda çalışmaları1, 2, 3