| 1 | Gıda katkı maddelerinin tanımı ve ingrediyenler | 1, 2, 3 |
| 2 | Gıda katkı maddelerinin kullanımında dikkat edilecek hususlar ve katkı maddelerinin sınıflandırılması | 1, 2, 3 |
| 3 | Antioksidanlar ve süt ürünlerinde kullanımı | 1, 2, 3 |
| 4 | Asitliği düzenleyiciler ve süt ürünlerinde kullanımı | 1, 2, 3 |
| 5 | Koruyucular ve süt ürünlerinde kullanımı | 1, 2, 3 |
| 6 | Emülgatörler ve süt ürünlerinde kullanımı | 1, 2, 3 |
| 7 | Stabilizatörler ve süt ürünlerinde kullanımı | 1, 2, 3 |
| 8 | Enzimler ve süt ürünlerinde kullanımı | 1, 2, 3 |
| 9 | Gamlar ve süt ürünlerinde kullanımı | 1, 2, 3 |
| 10 | Lezzet maddeleri ve süt ürünlerinde kullanımı | 1, 2, 3 |
| 11 | Tatlandırıcılar ve süt ürünlerinde kullanımı | 1, 2, 3 |
| 12 | Renklendiriciler ve süt ürünlerinde kullanımı | 1, 2, 3 |
| 13 | Şelat ajanları ve süt ürünlerinde kullanımı | 1, 2, 3 |
| 14 | Sürdürülebilirlik kavramı ve katkı maddelerinin kullanımı ile sürdürülebilir gıda çalışmaları | 1, 2, 3 |