Fakültemiz 1. Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi


Üniversitemiz Tıp Fakültesi 1. Mezuniyet Töreni, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Yoğun katılımla gerçekleşen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Adalet Komisyonu Başkanı Bayram Ünlü, il protokol mensupları, mezunlarımızın aileleri ve çok sayıda davetli ile akademisyenimiz katıldı.

Üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Timur Vural ve Öğr. Gör. Selçuk Timur’un Müzik Dinletisi ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti. 

Dönem Birincisi: “Kendimizi Güncelleyerek Hekimlik Mesleğimize Devam Edeceğiz”
Tıp Fakültesi Dönem Birincisi Dr. Fatma Yakar, mezunlar adına yaptığı ve depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı anarak başladığı konuşmasında, “Niğde’ye Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesinin ilk öğrencileri olacak olmanın heyecanı ile gelmiştik ve altı yıl sonra yine aynı heyecanla bu fakültenin ilk mezunları olarak hekimlik hayatımıza başlıyoruz. Bizler meslek sorumluluğuna sahip hekimler olarak ‘’Beni Türk hekimlerine emanet ediniz.’’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında sorgulayacağız, araştıracağız, kendimizi güncelleyerek hekimlik mesleğimize devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Dekan Prof. Dr. Kayabaş: “Sizlere Araştırmayı, Gözlem Yapmayı, Soru Sormayı, Kafanızdaki Soruların Yanıtını Nasıl Bulabileceğinizi Öğrettik”
Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Üner Kayabaş ise Fakültemizin bu günlere gelmesinde emeği geçen Üniversitemiz yönetimi ve bürokrasi ile personele teşekkür ederek başladığı konuşmasını, “Fakültemizin ilk mezunlarının mezuniyet ve yemin törenine hepiniz hoş geldiniz, onur verdiniz. Bu anlamlı günde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Fakültemizin vizyonu çerçevesinde bizler kurum olarak sizlerin yaşadığı topluma duyarlı, bilginin ve analitik düşüncenin önemini kavramış, merak eden, araştıran, teknolojiyi tanı ve tedavide kullanabilen, hastasını daima önceliklendiren,  merhametli, hastasını iyi dinleyen, iyi iletişim kuran, diğer sağlık personellerine saygılı, etik değerlere sahip ve takım çalışmasını özümsemiş aydın hekimler olarak yetişmenizi hedefledik. Bugün Tıp Fakültesine girdiğiniz ilk günden bugüne büyük değişim ve gelişim göstererek mezun oluyorsunuz. Fakültemizde bizler sizlere araştırmayı, gözlem yapmayı, soru sormayı, kafanızdaki soruların yanıtını nasıl bulabileceğinizi öğrettik. Tıpta öğrenme, mesleği yaptığınız süre boyuncadır ve hiç kesintisiz sürmelidir. Tıbbın babası sayılan Hipokrat’ın "Önce söz, sonra ilaç, en sonunda bıçak” sözünü ilke edinerek; bilgili, becerili ve vicdanlı, sorumluluk sahibi hekimler olarak insanlığa hizmet etmenizi bekliyoruz. Bu duygular içinde mezuniyetinizi tekrar kutluyor, hayatınızın bundan sonraki bölümünde başarılarınızın devamını ve mezuniyetinizin vatanımıza, milletimize ve ailenize hayırlı olmasını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Uslu: “Mezunlarımıza Çalışma Hayatlarında İbni Sina'lardan, Tıbbiyeli Hikmet’lerden, Dr. Fazıl Küçük’lerden Alacakları İlham ve Feyzle Başarılar Diliyorum”
Törendeki açılış konuşmalarından birini yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu konuşmasına, “Üniversitemizin gözbebeği Tıp Fakültemiz, bu yıl ilk mezunlarını veriyor. Hâlihazırda 500’den fazla öğrencisi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinden özel öğrenci statüsünde 185 öğrencisi ve 100’e yakın öğretim elemanıyla tıp alanındaki bilim ve eğitim öğretim hizmetlerini sürdüren Fakültemiz, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi aracılığıyla şehrimize ve bölgeye üst düzey sağlık hizmetleri vermeye devam etmektedir. Bu yönüyle hem bir eğitim yuvası hem de ülkemizin sağlık sisteminin güçlü ve önemli bir parçası olan Tıp Fakültemiz, aynı zamanda 40’a yakın mezunuyla bizleri gururlandırmaktadır.” diyerek başladı. 

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarının devamında mezunlarımızın ailelerine ve akademik personelimize teşekkürlerini sunarak “Eğitim süreci boyunca bir Tıp Fakültesi öğrencisine üniversiteler tarafından yaklaşık 2 milyon TL’lik yatırım yapılmaktadır. Bu yatırımların en büyük karşılığı olarak, Covid 19 pandemisinde de açık bir şekilde gördük ki sağlık sisteminin güçlü olması ve sağlıkçılarımızın büyük fedakârlıkları ülkemizde pandemi dolayısıyla yaşanabilecek can kayıplarını en aza indirmiş ve bizleri güvende tutmuştur. 6 Şubat’taki deprem felaketi nedeniyle yaralanan vatandaşlarımızın yeniden sağlığına kavuşarak hayatta kalması da yine sağlık çalışanlarımızın ciddi emek ve gayretlerinin sonucudur. Bu fedakârlıkları sırasında hayata gözlerini yuman çok kıymetli sağlık çalışanlarımızı da bir kez daha burada anmak istiyorum. Rabbim her birinden ayrı ayrı razı olsun. Tüm bu duygu ve düşüncelerle mezunlarımızın her birini ayrı ayrı tebrik ediyor ve milli duruş çizgisinden ayrılmadan ülkemiz için ter dökeceklerini umarak, kendilerine çalışma hayatlarında İbni Sina'lardan, Tıbbiyeli Hikmet’lerden, Dr. Fazıl Küçük’lerden alacakları ilham ve feyzle başarılar diliyorum. Mezuniyetiniz, hayırlı uğurlu olsun.” ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Niğde Belediye Başkanı Özdemir: “Tıp Fakültemiz Niğde'mizin Tacındaki Bir Pırlanta”
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise programdaki konuşmasına, Tıp Fakültemizi Niğde’nin tacındaki bir pırlanta olarak gördüğünü ifade ederek başladı ve mezunlarımızın oldukça zorlu bir süreçten geçerek büyük bir başarı elde ettiklerini belirtti. Başkan Özdemir açıklamalarının sonunda tüm mezunlarımızı tebrik ederek meslek hayatlarında kendilerine başarılar diledi.

Niğde Valisi Mustafa Koç: İnsana Hizmet Eden Her Meslek Kutsaldır
Niğde Valisi Mustafa Koç ise törendeki açıklamalarına, “Nitelikli akademik kadrosu ve fiziki gelişmişliği ile her zaman gurur duyduğumuz Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesinin ilk mezunlarını verecek olması bizleri de oldukça gururlandırıyor. Bizler de bugün genç mezunlarımız ile bu heyecanı yaşıyoruz.” diyerek başladı.

“İnsana hizmet eden her meslek kutsaldır.” sözleri ile açıklamalarını sürdüren Vali Koç, sağlık olmadan geri kalan hiçbir şeyin öneminin kalmayacağını da aktararak mezunlarımızın hayatlarının geri kalanında en önemli görevlerden birini yerine getireceklerini aktardı. Niğde Valisi Mustafa Koç mezunlarımızı tebrik ederek açıklamalarını sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından tören Hekimlik Andı, Mezunlarımıza Belge ve Çiçek Takdimi, Kep Atma etkinlikleri ile son buldu.