Alana Özgü Beceri ve Yetkinlikler 
  1. Hayvansal üretimle ilgili sorunları anlayıp çözüm önerileri getirebilme becerisi
  2. Tarımla ilgili diğer bölümlerle yakın ilişki içerisinde çalışabilmeli
  3. Alanıyla ilgili güncel gelişmeleri takip edip uygulayabilmeli
  4. Kanıta ve araştırmaya dayalı öneriler geliştirebilmeli
  5. Veri toplayıp, analiz edebilme becerisi  
  6. Alanıyla ilgili bilimsel çalışmaları bağımsız olarak yürütebilmeli
  7. Ulusal ve uluslararası proje yürütebilme becerisi
  8. Alanıyla ilgili mevzuatı bilmeli
  9. Hayvan hakları ve etik kuralları bilmeli
  10. Hayvansal üretim işletmelerini yönetebilme becerisi
Genel Yetkinlikler
1. Mesleğe ilişkin temel bilgi,
2. Öğrenim alanına ilişkin temel      bilgi
3. Disiplinler arası çalışma      becerisi
4. Bilgiye ulaşma ve uygulama      yeteneği
5. Çevre dostu hayvansal üretim      sistemleri 
6. Doğal kaynakların etkin      kullanımı
7. Üretimden tüketime tüm hayvansal      üretim sürecinin planlanması
8. Modern üretim teknolojilerini      araştırma ve uygulama
9. Hayat boyu öğrenme ve hizmet etme
10. Yeterli düzeyde bilgisayar      bilgisi ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek 
11. Verilerin toplanması, analiz edilmesi,      yorumlanması ve yayımlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik      değerleri
gözetme yeterliliğine sahip olmak 
12. Kalite kontrol ve yönetimi ile      çevre koruma konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olmak
 13. Değişime ve yeniliğe açık olmak