Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bora Timurkutluk’un Yürütücülüğünde İHA’ların Uçuş Süresini İki Kat Artıracak Mikrotüp Hidrojen Yakıt Pili Geliştirildi


Fakültemiz Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bora Timurkutluk’un Yürütücülüğünde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) destekli "Özgün Mikrotüp Katı Oksit Yakıt Pili Geliştirilmesi Projesi" kapsamında, yüzey özelliği sayesinde İHA’ların uçuş süresini geleneksel mikrotüpe göre iki kat artıracak geliştirilen piller geliştirildi.
Üniversitemiz Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yürütülen projenin çalışma ekibinde, proje yürütücüsü Timurtkutluk’un yanı sıra Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Enerji Bilimi ve Teknolojileri (Disiplinler Arası) Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Timurkutluk, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Tolga Altan ve Arş. Gör. Dr. Sezer Önbilgin ile yüksek lisans ve doktora düzeylerinde lisansüstü öğrenciler yer alıyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, “Hidrojen ve Yakıt Pillerinde Uzmanlaşan Üniversite” ünvanı taşıyan Üniversitemizin, buna layık başarılara imza atmaya devam ettiğini belirtti. İHA’ların daha uzun sürede havada kalmasını sağlayacak bu projeyle Üniversitemizin hidrojen ve yakıt pillerindeki potansiyelini bir kez daha kanıtladığını belirten Rektör Uslu, çalışmanın ülkemizin savunma sanayisine doğrudan katkı sağlayacağına da vurgu yaptı.
Rektörümüz son olarak projeye verdikleri destekten dolayı TÜBİTAK’a ve projede emeği geçen öğretim üyelerimize teşekkür ederek Üniversitemizin bu tür bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerine vermiş olduğu desteklerin artarak devam edeceğini söyledi.