Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümünün katkılarıyla Üniversitemizde Dünya Gıda Günü Etkinliği Düzenlendi


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi tarafından üniversitemizde düzenlenen Dünya Gıda Günü etkinliği 16.10.2025 tarihinde saat 11’de Kongre ve Kültür Merkezi 1071 nolu salonda gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe Gıda Mühendisliği Bölüm başkanımız Prof. Dr. Hasan TANGÜLER ile birlikte Gıda Mühendisliği bölümü öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katılmıştır. 
 
Açılış konuşmalarını ilk olarak Niğde İl Millî Eğitim Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Fatma KILIÇ yapmış olup, konuşmasında, sağlıklı beslenme ve gıda güvenliği konularında yürüttüğü çalışmalardan bahsetmiştir. Ardından Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ŞEKEROĞLU gıda gününü ve gıdaya ulaşılabilirliğin önemini vurgulamıştır.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Murat BARUT ise gıda farkındalığının artırılması ile birlikte tarımdaki teknolojik dönüşüm ve dijitalleşme ile çevreye duyarlı-akıllı sürdürülebilir sistemlerin oluşturulmasının önemini vurgulayarak; 2025 Dünya Gıda Günü teması olan “Daha İyi Gıdalar ve Daha İyi Bir Gelecek İçin El Ele” konusu kapsamında Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesiyle Lisans ve Lisansüstü Öğrencilerimizle örnek işbirlikleri yapıldığını ifade etmiştir.

Etkinlikte Gıda Mühendisliği bölümümüz öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşe ÖZBEY ise “Daha İyi Gıdalar ve Daha İyi Bir Gelecek İçin El Ele” başlıklı bir konuşma gerçekleştirmiştir. Dr. Ayşe ÖZBEY, gıda üretiminin yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda çevresel ve toplumsal bir sorumluluk olduğu vurgulamış, günümüzde artan nüfus, iklim değişikliği ve doğal kaynakların sınırlı olması nedeniyle gıda üretiminin sürdürülebilir yöntemlerle yapılmasının kaçınılmaz hâle geldiğini belirtmiştir.  

Konferans sonunda konuşmacılara ve moderatöre katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edilmiştir. Program, sürdürülebilir gıda sistemlerinin geleceği açısından önemli mesajlarla tamamlanmış ve katılımcılar, bu tür bilimsel etkinliklerin üniversite-toplum iş birliğini güçlendirdiğini ve farkındalık yarattığını belirtmişlerdir.
Son Güncelleme Tarihi : 17.10.2025