Fakültemiz Öğretim Üyesine ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülü Verildi


Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Hakan Aktaş Niğde Teknoparkta bulunan Gitek Vision firması ile yapmış olduğu başvuru neticesinde “Akıllı Tarım Uygulamaları ve Teknolojileri” kategorisinde “Derin Öğrenme Teknikleri İle Çalışan Tohum Sayma Makinesi Projesi” ile ödül almaya hak kazandı.
2008 yılından itibaren düzenlenen ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödül Törenine bu yıl 7 farklı kategoride 83 proje başvuru yaptı ve ön değerlendirmeyi geçen 46 proje ve ürün, konusunda uzman sektör profesyonellerinden oluşan 7 farklı seçici kurul tarafından değerlendirildi. Değerlendirmeler sonucunda Sera ve Teknolojileri, Sulama ve Teknolojileri, Bitki Koruma, Bitki Besleme, Akıllı Tarım Uygulamaları ve Teknolojileri, Tohum / Fide, Kamu Özel Ödülü kategorilerinde ödüller takdim edildi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü ve Niğde Teknopark A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Uslu, günümüzde tarımsal alandaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin her zamankinden daha önemli olduğunu ifade ederek başarılı çalışmaları dolayısıyla Dr. Öğretim Üyesi Hakan Aktaş’ı tebrik ederek gelecek çalışmalarında kolaylıklar diledi.