Fakültemiz Öğrencilerinden TEKNOFEST’te Büyük Başarı


Tasarımı ve geliştirilmesi Fakültemiz öğrencileri tarafından yapılan elektromobil aracı “Kızılelma”, TEKNOFEST Teknoloji yarışmaları kapsamında düzenlenen “Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları” finalinde 25.000 TL değerindeki Teknik Tasarım Ödülü’nün sahibi oldu.

Katılımın yoğun olduğu Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında Göktürk takımımız, “Kızılelma” aracıyla hem gelişim raporu aşamasından hem de teknik tasarım raporu aşamasından geçerek, “Teknik Tasarım Ödülünü” kazandı.

Yarışta başarı elde eden GÖKTÜRK takımını makamında kabul eden Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Kutsi S. Erduran,  öğrencilerin bu tür faaliyetlerde yer almasının öğrencilerimize disiplinlerarası çalışma ve takım ruhu ve ekip çalışması açısından önemli kazanımlar sağlamasının yanısıra kariyer gelişimi açısından da önemli mesafe kat etmelerine katkıda bulunduğunu belirtti. Bu tür faaliyetlerin fakültemizde uzun süredir yapılmakta olduğunu ve fakülte olarak her türlü desteğin verilmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Dekanımız, öğrencilerimizin katıldıkları yarışmalarda da t çok güzel sonuçlar aldığını vurguladı. TEKNOFEST Teknoloji yarışlarının ülkemizin vizyon ve misyonu açısından çok önemli olduğunu ve bu öğrencilerimizin bu misyon ve vizyon doğrultusunda çalışmalar yapmasının da ülkemizin geleceği açısından mutluluk verici olduğunu belirten Dekanımız Prof. Dr. Kutsi S. Erduran, GÖKTÜRK takımızın danışmanlığını yürüten Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yasemin Altuncu’ya, Arş. Gör. Rıza Erhan Akdoğan’a, disiplinli ve özverili çalışmaları ile bu başarıya imza atan Göktürk takımının kaptan ve üyelerine Üniversitemize ve Fakültemize bu gururu yaşattıkları için teşekkür etti.