2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi Kariyer Geliştirme Merkezi Faaliyetleri

Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne bağlı Niğde İş Kulübü ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine bağlı Kariyer Geliştirme Merkezi işbirliğinde 26 – 27 Ekim 2023 tarihlerinde 14:00 – 17:00 saatleri arasında İş Kulübü Eğitimi düzenlenmiştir. 


fgf



Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne bağlı Niğde İş Kulübü ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine bağlı Kariyer Geliştirme Merkezi işbirliğinde Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen 1. Grup İş Kulübü Eğitimi 08--10 Kasım 2023 tarihinde tamamlandı.



10 Kasım 2023 günü saat 14:00 da Simsoft Bilgisayar Teknolojileri firmasında Sayın İbrahim Bıkmaz ile Simsoft Başarı Hikayesi konulu söyleşi Kültür Kongre Merkezi 1071 nolu salonda gerçekleştirlmiştir. 



08-09 Kasım 2023 tarihlerinde Anadolu Üniversiteler Birliği organizasyonunda ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ev sahipliğinde Tokat'ta gerçekleştirilecek olan "2. Ar-Ge Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Günleri" etkinliğine Kariyer Geliştirme Merkezi olarak katılınımıştır. Tarım Gıda ve Biyoteknoloji alanında Birinciilk Ödülü kazanılmıştır.







14/11/2023 tarihinde Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne bağlı Niğde İş Kulübü ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine bağlı Kariyer Geliştirme Merkezi işbirliğinde Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen 2. Grup İş Kulübü Eğitimi tamamlandı.


Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlene tanıtım günlerine Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezi olarak katılım sağladık. Sayın Isparta Valimizinde katılımı ile yoğun bir ilgiyle gerçekleşen etkinlikte üniversitemiz hakkında merak edilenleri detaylı bir şekilde aktardık.





07/12/2023 tarihinde Sn. Ceyhan İNCİ yurt dışında eğitim, staj, kurs, konaklama ve Erasmus hakkında öğrencilerimize bilgi vermiştir. Ceyan İnci hakkında kısa bilgi: 1971 Bursa Mustafa Kemal Paşa doğumlu olan Ceyhan İnci İlk ve ortaöğretimini Bursada bitirdikten sonra iş hayatına atılmış Tofaş ve Yeşim tekstil firmalarındaki 8 yıllık iş tecrübesinin ardından Üniversite eğitimini 2000-2005 yılları arasında, Manchester Salford Üniversitesinde uluslararası turizm ve otelcilik bölümünden mezun olarak tamamlamıştır. ‘2005 yılında Manchester’da dil eğitimi, kolej eğitimi, master programları, doktora programları, yurt dışı üniversite eğitimleri ve turizm alanında hizmet vermek amacıyla bir yurt dışı eğitim ve turizm danışmanlığı firması olan İnci Tourism and Hospitality ı kurmuştur. Bugüne kadar çok sayıda öğrencinin yurtdışında İngilizce eğitimi almasını sağlayan Ceyhan İnci halen Yurtdışı eğitim danışmanlığı alanında hizmet vermektedir.




11 Aralık 2023 tarihinde Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Merkezi Müdürlüğü tarafında gerçekleştirilen "Beyne Kuantik Seyahat" konulu konferans Sn. Prof. Dr. İsmail Hakkı AYDIN'ın katılımıyla Kültür Kongre Merkezimizde yuğun kaltılımla gerçekleşmiştir.  
14 Aralık 2023 tarihinde Kariyer Geliştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen "60 dakiada 60 kat İngilizce" etkinliğimize MBK Akademiden Murat Büyükkaya gelmişlerdir. İngilizce öğrenme üzerine faydalı ve eğlenceli bir etkinlik gerçekleşmiştir. 





20
20/12/2023 tarihinde Kariyer Geliştirme Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte ADALET KOMİSYONU ve 2.AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANI Sn. Bayram ÜNLÜ "İNSAN ve ADALET ÜZERİNE BİR YAŞAM HİKAYESİ" konulu konfrerans gerçekleştirmiştir. 




Kariyer Geliştirme Merkezi ve İşkur Niğde İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz öğrenci buluşmaları gerçekleştirilmiştir. 





Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığımız tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen faaliyetler, zirai alanda emek veren üreticilere / girişimcilere sağlanan desteklemeler, özel sektörde yürütülebilecek iş imkânları hakkında ülkemizin geleceğine yön verecek üniversite öğrencilerini bilgilendirmek amacıyla “Tarım Orman Elçileri ile Söyleşiler Programı” 23/02/2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. 






26 Şubat 2024 tarihinde Kariyer Geliştirme Merkezi ve Corteva Agroscience tarafından Tarım Bilimleri ve Telnolojiler Fakültesinde Sr. Agronomist Salih Vural ve İnsan Kaynakları Müdürü Tuğçe Biçer tarafından Kariyer Buluşmalrı gerçekleştirilmiştir.




NOHU KAGEM ve Niğdeİşkur işbirliğinde düzenlenen Öğrenci Mezun Buluşmaları kapsamında "İlham Veren Kadınlar, Kaybettikçe Kazanırsın" başlıklı syleşimiz 14 Mart 2024 tarihinde seslendirme sanatçısı Günnur Öztürk Yener'in değerli katılımıyla gerçekleşmiştir. 


tw


İlimizde Üniversite tercihleri öncesinde öğrencilere yardımcı olmak, yanlış meslek seçiminin olumsuz etkilerini gidermek ve kariyer yolunda gençlerimizi yalnız bırakmamanın hedeflendiği meslek tanıtım günleri Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezi ve Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 16/04/2023 tarihinde Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde yapılmıştır. Bu etkinlikte Üniversitemiz bünyesindeki 14 Fakülte, 6 Meslek Yüksek  Okulu’na bağlı bölümler ve  Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ile Yabancı Diller Yüksek Okulu katılım sağlamışlardır. İlimizdeki lise 11 ve 12.sınıf öğrencilerinin katılım gösterdiği etkinlikte meslek tanıtımı, iş olanakları, çalışma şartları, burs olanakları hakkında lise öğrencilerine konunun uzmanlarından detaylı bilgi aktarımı sağlanmıştır. Bunun yanı sıra Dr. Öğr. Üyesi Gürcan ŞEKER tarafından “Kariyer Planlamada Dikkat Edilecek Hususlar” konulu seminer de verilmiştir. Öğrencilere kariyer planlarını yaparken kendilerini tanımaları açısından izlemeleri gereken yollar gösterilmiştir.




Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Merkezi işbirliğinde 24-25 Nisan 2024 tarihlerinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kültür Kongre Merkezinde “NÖHÜ  Kariyer Günleri-2” etkinliği düzenlenmiştir. Mühendislik, İktisat, Hukuk, Fen Bilimleri, İslami İlimler, Tarım Bilimleri, Sağlık Bilimleri gibi alanlara ilgi duyan öğrencilere yönelik kariyer konuşmaları, sektör tanıtımı, iş bilinci ve bu öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlayacak konferans, çalıştay ve etkinlikler yapılmıştır.




Son Güncelleme Tarihi:29.04.2024