Yaşlılara Dost Eller


 

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencimiz Ziyaddin Ekmen, Sosyal Sorumluluk Dersi kapsamında gerçekleştirdiği proje ile artan yaşlı nüfusa yönelik yalnızlık ve sosyal izolasyon sorununa farkındalık kazandırmak ve bu konuda öneriler sunmak istemiştir.

 

Proje ile yaşlı bireylerin sosyal bağlarını güçlendirmek ve topluma entegrasyonunu desteklemek ve kendilerini yalnız hissetmemesi adına onları muhabbet ortamlarında bir araya getirmek, halen toplumun kıymetli bir yapı taşı olduklarını hatırlatarak iyi hissetmelerini sağlamak amaçlanmıştır. Diğer yandan gençlere de teknoloji bağımlılığına dair bilgilendirmeler yapılarak büyüklerimiz ve aile bireylerimiz ile bilinçli etkinlikler düzenlemenin, onlarla daha fazla iletişim kurmanın sosyal çürümeyi önlemek için önemli bir davranış yolu olacağı hatırlatılmak istenmiştir.

 

Konu ile ilgili olarak farkındalık oluşturmak için teknolojik gelişmeler ile genç, orta ve yaşlı kesimlerin arasının iyice açıldığı ve sosyal çürümenin baş gösterdiğine dair bilim insanları ve toplum bilimcilerin bilimsel yayınları referans alınmıştır. Bu yolda kültür ve sanat merkezleri gibi topluluk merkezlerinde, sosyal medyada infografik ve bilinçlendirici afişler, paylaşımlar yapılarak toplumun dikkatini bu yöne çekmek hedeflenmiştir.