PÇ1: Alanına ilişkin temel teorik bilgileri bilir ve mesleki sorumluluk bilincine sahiptir; matematik, kimya ve temel gıda alanlarında temel becerileri kazanır ve bunları alanında uygular.
PÇ2: Türkçe sözlü ve yazılı iletişimi etkin kullanır, en az bir yabancı dili mesleki alanda kullanabilir. Süt ürünleri ve bileşimleri hakkında bilgi sahibidir ve bu bilgileri üretim süreçlerinde uygular.
PÇ3: Gıda laboratuvarlarında deney yapar, temel laboratuvar cihazlarını kullanır, elde ettiği sonuçları üretim ve kalite kontrolde değerlendirir
PÇ4: Gıda işletme ve laboratuvar iş akışını bilgisayar sisteminde takip edebilecek düzeyde bilgisayar kullanabilir.
PÇ5: Süt sektöründe önemli olan mikrobiyal ve kimyasal analizleri uygulayarak bir gıdanın insan sağlığı açısından risk oluşturup oluşmadığını tespit edebilir.
PÇ6: Süt ve ürünleri üretim, depolama, satış alanlarında üretim ve personel kaynaklı hijyen ve sanitasyon koşulları ile iş güvenliği koşullarını sağlayabilir.
PÇ7: Gıda alanında, genel ahlaki ve mesleki etik değerleri benimsemiştir. Süt Teknolojisi Laboratuvarlarında deney yaparak verileri toplar ve sorumlulukları ölçüsünde değerlendirir. Bir gıda işletmesindeki riskleri belirleyerek önlemler alır.
PÇ8: Süt ve ürünleri analizleri ve güvenliği ile ilgili araştırmalar yaparak elde ettiği verileri tanımlayıp çözüm önerileri geliştirebilir. Süt ve Ürünleri Analizleri ve Kalite Kontrol alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır.
PÇ9: Süt ve Ürünleri üretimi, depolaması, ambalajlanması ve dağıtımını takip ederek kayıtlarını tutar. Gıda hijyenine yönelik eğitimler planlayarak etkinliğini ölçer.
PÇ10: Süt ve Ürünleri alanı ile ilgili gündemdeki olayları ve gelişmeleri takip eder. Görsel, yazılı ve sözlü iletişimi etkin biçimde kullanabilir. Gıda mevzuatının belirttiği çeşitli gıda alanlarında çalışma yetkinliğine sahip olur.
PÇ11: Gıda sektörü ile ilgili mevzuatı takip ederek gereğini uygulayabilir. Gıda sektöründe kritik kontrol noktaları ve kalite güvence ile ilgili dokümantasyonu takip ederek acil durumlara ilişkin önlemler alabilir.
PÇ12: Gıda işletmesinde hijyen ve sanitasyon eğitimini planlayarak uygulayabilir. Alanıyla ilgili gelişmeleri ve yenilikleri izler, sektörle iş birliği yapar ve yaşam boyu öğrenmeye önem verir.