Projeler

Doç. Dr. Fulden KARADAL

Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projeleri

1. Niğde de Satışa Sunulan Çiğ Sütten Yapılmış Peynir Örneklerinde Listeria Monocytogenes Varlığının Serotip Dağılımının ve Antimikrobiyel Dirençlilik Profilinin Belirlenmesi (11.03.2011-25.09.2013)

2. Kayseri de satışa sunulan pastırmaların mikrobiyolojik kalitesi ve satış yerlerindeki muhtemel kontaminasyon kaynakları üzerine etkili risk faktörlerinin araştırılması (06.06.2013-08.06.2016)

3. Niğde ilinde satışa sunulan koyun sütü ve peynirlerinden Brucella melitensis ve biyotiplerinin izolasyonu ve moleküler karakterizasyonu (19.11.2013-02.12.2016)

4. Niğde ilinde satışa sunulan inek sütü ve peynirlerinden Brucella abortus ve biyotiplerinin izolasyonu ve moleküler karakterizasyonu (13.08.2014-27.12.2016)

5. Sütlerden izole edilen Candida albicans’ın moleküler tiplendirilmesi virülans özellikleri veantifungallere duyarlılıklarının belirlenmesi (10.09.2015-21.11.2018)

6. Geleneksel Türk Küflü Peynirlerindeki Küf Florası Mikotoksin Varlığı ve İzolatların Moleküler Karakterizasyonu (11.02.2016-11.10.2018)

7. Sağlıklı ve Mastitisli İnek Sütlerinde Karbapenem Dirençli Enterobacteriaceae ve blaKPC blaNDM ve blaOXA48 Gen Varlığının Moleküler Karakterizasyonu (08.08.2017-06.02.2019)

8. Süt işletmelerinden izole edilen Staphylococcus türlerinde biyofilm oluşturma kabiliyeti ve dezenfektan direnci. (18.01.2018-29.12.2020)


TÜBİTAK Projeleri

1. Mezbaha atık sularında Karbapenem dirençli Enterobacteriaceae varlığının araştırılması ve Blakpc, Blandm ve Blaoxa-48 dirençlilik genlerinin karakterizasyonu, TÜBİTAK 1002, (01.05.2018-26.09.2019)

2.  Ecemiş Çayı’ndan avlanma yöntemiyle elde edilen Salmo labecula türündeki alabalıkların mikrobiyal analizi, TÜBİTAK 2209-A, Danışman (22.03.2024-devam ediyor)



Son Güncelleme Tarihi:28.02.2025