Doç. Dr. Fulden KARADAL
Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projeleri
1. Niğde de Satışa Sunulan Çiğ Sütten Yapılmış Peynir Örneklerinde Listeria Monocytogenes Varlığının Serotip Dağılımının ve Antimikrobiyel Dirençlilik Profilinin Belirlenmesi (11.03.2011-25.09.2013)
2. Kayseri de satışa sunulan pastırmaların mikrobiyolojik kalitesi ve satış yerlerindeki muhtemel kontaminasyon kaynakları üzerine etkili risk faktörlerinin araştırılması (06.06.2013-08.06.2016)
3. Niğde ilinde satışa sunulan koyun sütü ve peynirlerinden Brucella melitensis ve biyotiplerinin izolasyonu ve moleküler karakterizasyonu (19.11.2013-02.12.2016)
4. Niğde ilinde satışa sunulan inek sütü ve peynirlerinden Brucella abortus ve biyotiplerinin izolasyonu ve moleküler karakterizasyonu (13.08.2014-27.12.2016)
5. Sütlerden izole edilen Candida albicans’ın moleküler tiplendirilmesi virülans özellikleri veantifungallere duyarlılıklarının belirlenmesi (10.09.2015-21.11.2018)
6. Geleneksel Türk Küflü Peynirlerindeki Küf Florası Mikotoksin Varlığı ve İzolatların Moleküler Karakterizasyonu (11.02.2016-11.10.2018)
7. Sağlıklı ve Mastitisli İnek Sütlerinde Karbapenem Dirençli Enterobacteriaceae ve blaKPC blaNDM ve blaOXA48 Gen Varlığının Moleküler Karakterizasyonu (08.08.2017-06.02.2019)
8. Süt işletmelerinden izole edilen Staphylococcus türlerinde biyofilm oluşturma kabiliyeti ve dezenfektan direnci. (18.01.2018-29.12.2020)
TÜBİTAK Projeleri
1. Mezbaha atık sularında Karbapenem dirençli Enterobacteriaceae varlığının araştırılması ve Blakpc, Blandm ve Blaoxa-48 dirençlilik genlerinin karakterizasyonu, TÜBİTAK 1002, (01.05.2018-26.09.2019)
2. Ecemiş Çayı’ndan avlanma yöntemiyle elde edilen Salmo labecula türündeki alabalıkların mikrobiyal analizi, TÜBİTAK 2209-A, Danışman (22.03.2024-devam ediyor)