BOR MESLEK YÜKSEKOKULU / SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ / SUT2003 - TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
ÖÇ1Kaymağı Türk Gıda Kodeksine göre tanımlar. kaymağın özelliklerini bilir
ÖÇ2Ham krema üretimi, kremaya ön işlemler uygulama, kremayı olgunlaştırma ve yayıklama hakkındaki bilgileri yazılı ve sözlü olarak ifade eder.
ÖÇ3Kaymak yapabilir, kaymağı duyusal olarak analiz edebilir.
ÖÇ4Kremaya ön işlemler uygular
ÖÇ5Kremayı olgunlaştırır
ÖÇ6Kremayı yayıklar
ÖÇ7Tereyağı ile ilgili bilgileri yazılı ve sözlü olarak ifade eder
ÖÇ8Yoğurma (malakse) işlemi, tereyağının ambalajlaması ve depolanması ile ilgili bilgileri yazılı ve sözlü olarak ifade eder.
ÖÇ9Tereyağını yoğurur (Malakse eder).
ÖÇ10Tereyağını ambalajlar ve depolar