BOR MESLEK YÜKSEKOKULU / SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ / SUT2001 - FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Fermentasyonun tanımı, fermente süt ürünlerinin tanımlanması ve sınıflandırılmasıDers Notları
2Laktik asit bakterilerinin sınıflandırılması ve metabolizmalarıders notları
3yoğurdun tanımı ve Türk gıda kodeksine göre yoğurt çeşitleriders notları
4yoğurt yapım aşamaları, yağ standardizasyonu, pearson dörtgeniders notları
5yoğurt yapım aşamaları, kuru madde standardizasyonuders notları
6yoğurt yapım aşamaları, ısı işlemi, inokülasyon, starter kültürler ve özellikleriders notları
7yoğurt yapım aşamaları, inkübasyon ve soğutmaders notları
8yoğurdu paketleme ve ambalaj malzemeleriders notları
9yoğurttaki kusurlar, kimyasal ve fiziksel kusurlarders notları
10yoğurttaki mikrobiyolojik kusurlar, sebepleri ve önlemeders notları
11uygulama dersi, yoğurt yapımı, standardizasyon, ısı işlemi, inokülasyon, inkübasyonders notları
12uygulama dersi, yoğurt yapımı, standardizasyon, ısı işlemi, inokülasyon, inkübasyonders notları
13yoğurtta duyusal analizders notları
14yoğurtta duyusal analizders notları