BOR MESLEK YÜKSEKOKULU / SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ / SUT1009 - SÜT TESİSLERİ KURULUŞ VE ORGANİZASYONU
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
ÖÇ1Yöresel ve bölgesel süt işletmelerinin yer seçimi ile ilgili kavramları yazılı ve sözlü açıklar/ifade eder.
ÖÇ2Yöresel ve bölgesel süt işletmelerinin yer seçimini yapar
ÖÇ3Yoğurt, peynir, tereyağı, içme sütü ve dondurma üretim prosesleri ile ilgili kavramları yazılı ve sözlü açıklar/ifade eder.
ÖÇ4İşletme içerisinde yoğurt, peynir, tereyağı, içme sütü ve dondurma üretim yöntemlerini belirler.
ÖÇ5Ana bina inşaat malzemeleri seçimi ve üretime yardımcı tesislerde kullanılacak malzemeler ve özellikleri ile ilgili kavramları yazılı ve sözlü açıklar/ifade eder.
ÖÇ6Çevre dostu süt işleme tesislerinin kuruluşunda sürdürülebilirlik yaklaşımının benimsenmesi sağlanır.
ÖÇ6Ana binanın inşaat malzemelerini seçer
ÖÇ7Üretime yardımcı tesislerin malzemelerini seçer
ÖÇ8Buhar üretim, soğutma ve temiz su ile atık su servislerinin düzenlenmesi ile ilgili kavramları yazılı ve sözlü açıklar/ifade eder.
ÖÇ9Buhar üretim servisini düzenler.
ÖÇ10Soğutma servisini düzenler
ÖÇ11Temiz ve atık su servislerini düzenler
ÖÇ12Süt alım yeri, pastörizasyon ünitesi, imalat, dinlendirme ve olgunlaştırma yerlerinin belirlenmesi ile ilgili kavramları yazılı ve sözlü açıklar/ifade eder.
ÖÇ13İşletme içerisinde yoğurt, peynir, tereyağı, içme sütü ve dondurma üretim yöntemlerini belirler.
ÖÇ14Süt alım yerini belirler.
ÖÇ15İmalat yerlerinin belirler.