| 1 | Yöresel süt işletmeleri için yer seçimini yapabilecektir |
| 2 | Bölgesel süt işletmeleri için yer seçimini yapabilecektir |
| 3 | Yoğurt üretim prosesini belirleyebilecektir |
| 4 | Tereyağı üretim prosesini belirleyebilecektir |
| 5 | İçme Sütü üretim prosesini belirleyebilecektir |
| 6 | Dondurma üretim prosesini belirleyebilecektir |
| 7 | Üretim alanı inşaat malzemelerini seçebilecektir |
| 8 | Üretime yardımcı tesislerin malzemelerini seçebilecektir |
| 9 | Buhar üretim servisini düzenleyebilecektir. |
| 10 | Soğutma servisini düzenleyebilecektir |
| 11 | Temiz ve atık su servislerini düzenleyebilecektir. |
| 12 | Süt alım yerinin belirlenmesi |
| 13 | Pastörizasyon ünitesinin yerinin belirlenmesi |
| 14 | İmalat yerlerinin belirlenmesi |
| 15 | Dinlendirme ve olgunlaştırma yerlerinin belirlenmesi |