| 1 | Sütün tanımını ve bileşimini öğrenir |
| 2 | Süt bileşiminde görülen değişiklikleri öğrenir |
| 3 | Memenin yapısını öğrenir |
| 4 | Sütün oluşması hakkında bilgi sahibi olur |
| 5 | Sütün salgılanmasını öğrenir |
| 6 | Sütün sağılmasını öğrenir |
| 7 | Sağım şekillerini öğrenir |
| 8 | Sütte bulunan hücrelerin neler olduğunu öğrenir ve anormal sütün tanımını yapar |
| 9 | Çiğ süt hakkında bilgi sahibi olur ve süt verimine etki eden faktörlerin öğrenir |
| 10 | Çiftliklerde temiz ve kaliteli süt üretiminin nasıl yapıldığının öğrenir |
| 11 | Çiftliklerde sütün soğutulması ve naklinin nasıl yapıldığının öğrenir |
| 12 | Hammadde ve Yardımcı Madde Kabulü Yapar |
| 13 | Süt ve Ürünleri İçin Ön İşlemler Yapar 1 |
| 14 | Süt ve Ürünleri İçin Ön İşlemler Yapar 2 |
| 15 | Süt üretimi için yetiştirilen hayvan ırklarının tanır |