NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ / NTO2025 - PİŞİRME YÖNTEMLERİ I

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Mutfağın hiyerşik yapıya göre yönetim şeması ve mutfak bölümlerindeki çalışanların iş ve görev tanımlarıPişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012
2Sebzeler ve meyvelerPişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012
3Temel doğrama teknikleriPişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012
4Lezzet verici karışımlar ve stok hazırlamaPişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012
5Temel soslar ve türevleriPişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012
6Temel çorbalarPişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012
7Yumurta, özellikleri, yapısı, pişirme dereceleriPişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012
8Süt ve süt ürünleri uygulamaPişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012
9Büyük baş ve küçük baş hayvan yapısıPişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012
10Kırmızı etler uygulamaPişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012
11Kümes hayvanları uygulamaPişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012
12Balık yapısı, çeşitleri ve uygulamaPişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012
13Kabuklu deniz ürünleri uygulamaPişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012
14Sürdürülebilir Gıdalar ve KalkınmaPişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012