BOR MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ / GKK2011 - MEYVE-SEBZE VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ-I

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

           
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Meyve-sebzelerin bileşimlerini tanımlama.
2Meyve-sebzelerde meydana gelebilecek bozulmaları tanımlama
3Standartlara uygun olarak taze, kurutulmuş ve dondurulmuş meyve sebzelerde duyusal, fiziksel ve kimyasal analizleri yürütülebilme.
4Standartlara uygun olarak taze, kurutulmuş ve dondurulmuş meyve sebzelerde mikrobiyolojik analizleri yürütülebilme.
5Analiz sonuçlarını hesaplanma ve gıda mevzuatına göre değerlendirme.
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi