| 1 | Gıda toksikolojisine giriş | [1]. [2].[3] |
| 2 | Toksik Madde İle İlgili Tanımlar, sürdürülebilir yaşam ve kalkınma açısından toksinlerin önemi. | [1]. [2].[3] |
| 3 | Toksinler ve Toksinlerin Sınıflandırılması | [1]. [2].[3]. [4] |
| 4 | Toksik Etki Mekanizmaları | [1].[2]. [4].[11] |
| 5 | Karsinojenezis, Mutajenezis ve Teratojenezis | [2].[11] |
| 6 | Toksikokinetik | [1].[3].[11] |
| 7 | Gıdalarda Bulunan Toksik Maddeler | [5]. [6].[7].[8].[11] |
| 8 | Gıdalarda Bulaşı Sonucu Oluşan Toksik Maddeler | [3].[5].[6].[7].[8] |
| 9 | Kimyasal Kirleticiler | [1].[3].[5].[11] |
| 10 | Çevresel Kirleticiler | [1]. [3].[5].[11] |
| 11 | Tarım Alanında Kullanılan Kimyasallar | [5].[6].[7] |
| 12 | Veteriner İlaç Kalıntıları | [5].[6].[7] |
| 13 | Radyonüklidler | [3].[5].[6].[7] |
| 14 | Gıdalarda Kimyasal Tepkimelerle Ve Pişirme İşlemi Sırasında Oluşan Kirleticiler | [5].[6].[7] |