| 1 | Gıda güvenliği, gıda güvencesi, güvenli gıda tanımı ve gıdalardaki tehlikeler | 11 |
| 2 | Gıdalarda yaygın olarak bulunan mikroorganizmalar ve kontaminasyon kaynakları, mikroorganizmalarla sanitasyon arasındaki ilişki | 11 |
| 3 | Gıda sanitasyonu ve güvenliği ile ilgili terimler, hijyen ve sanitasyonun tanımı, kapsamı ve önemi, hijyen indikatörleri | 11 |
| 4 | Gıda güvenliğinin temel ilkeleri | 11 |
| 5 | Gıda güvenlik sistemleri, GMP, GHP, ISO 9001, HACCP, ISO 22000 | 11 |
| 6 | Gıda güvenlik sistemleri, HACCP, ISO 22000 | 11 |
| 7 | Personel hijyeni | 11 |
| 8 | Güvenli gıda üretimi ve etkili sanitasyonda bina, üretim alanı ve ekipman tasarımlarının önemi | 11 |
| 9 | Kir, kirin sınıflandırılması ve kirin yüzeyden uzaklaştırılması, biyofim | 11 |
| 10 | Temizlik, temizlemede kullanılan kimyasal maddeler (deterjanlar) | 11 |
| 11 | Dezenfeksiyon, dezenfeksiyonda kullanılan kimyasal maddeler ve dezenfeksiyon yöntemleri | 11 |
| 12 | Temizlik yöntemleri (elle temizleme, CIP vb.), temizleme aşamaları | 11 |
| 13 | Su ve hava sanitasyonu | 11 |
| 14 | Gıda atıkları ve arıtılma yöntemleri | 11 |