BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON / FTR1027 - BESLENMEYE GİRİŞ

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

           
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Beslenme ve beslenme ile ilgili temel kavramları tanımlayabilme.
2Enerji ve besin ögelerinin (karbonhidrat, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller, su) sağlıklı beslenme ve metabolizmadaki önemini bilme.
3Yeterli ve dengeli beslenmenin önemini bilme.
4Farklı yaş ve cinsiyete göre günlük enerji, karbonhidrat, protein ve yağ ihtiyaçları hakkında bilgi sahibi olma.
5Bireylerin ihtiyaçlarına göre uygun besin çeşit ve miktarları hakkında bilgi sahibi olma.
6Genel olarak beslenme durumunu değerlendirebilme ve gerektiğinde bireyi konunun uzmanı diyetisyene yönlendirme.
7Yiyeceklerin satın alma, hazırlama, saklama, pişirme koşullarını açıklayabilme.
8Farklı hastalıklarda beslenme konusunda bilgi sahibi olma.
9Özel gruplarda beslenme konusunda bilgi sahibi olma.
10Beslenme hakkında güncel bilgileri öğrenme ve takip etme.
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Temel Birimler Dersi
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
Aktarılabilir Beceri Dersi
Genel Kültür/Genel Yetenek Dersi