| 1 | Beslenmede genel ilkeleri, sağlık - beslenme etkileşimini açıklar.Teknolojik gelişmelerin tüketim alışkanlıkları ve çevre ile ilişkisini bilir. |
| 2 | Gebelik ve emziklik ve 0-1 yaş dönemi beslenme özelliklerini ve anne sütünün önemini bilerek eğitim yoluyla aktarır |
| 3 | Diabetes Mellitusda beslenmeyi bilir ve hasta eğitiminde kullanır.Obezitenin güncel ve yaygın bir sağlık problemi olduğunu bilerek bireylerin koruyucu önlemler alabilmelerini sağlar. Zayıflıkta beslenme özelliklerini bilir. |
| 4 | Kalp, böbrek, sindirim sistemi hastalıklarında hastalıklarında beslenmeyi açıklar |
| 5 | Bazı akut ve kronik özel durumlarda (enfeksiyon hastalıkları,yaşlı, işçi, sporcu beslenmesi, çölyak, metabolik hastalıklarda(enzim eksiklikleri) beslenme özelliklerini bilir |
| 6 | Kompleks sağlık sorunu olan hasta bireylerin beslenme ile ilgili durumunu değerlendirebilir ve sağlığın korunması ile ilgili beslenme eğitimi yapabilir |