| 1 | Beslenmede genel ilkeler ve Sağlık - Beslenme etkileşimi.Doğayla uyum içerisinde sürdürülebilir toplum; nüfus, ekonomik sistem ve doğal çevre | [1]s. 1-19,[2]s.1-26, [3]s.1-14, [22] |
| 2 | Kalp hastalıklarına beslenme Özellikleri | [1]s. ,[2]s.493-513, [3]s., [22] |
| 3 | Sindirim Sistemi Hastalıklarına beslenme | [1]s. 9-12,[2]s.571-585, [3]s.[22] |
| 4 | Karaciğer Hastalıklarında beslenme | [1]s. 9-12,[2]s.571-585, [3]s.[22] |
| 5 | Böbrek hastalıklarında beslenme | [1]s. 9-12,[2]s.585-599, [3]s.[22] |
| 6 | Diabetes Mellitusda beslenme | [1]s. 9-12,[2]s553-571, [3]s.[22] |
| 7 | Obezite ve beslenme | [1]s. 9-12,[2]s.451-493, [3]s.[22] |
| 8 | Gebelik ve emziklik döneminde beslenme, 0-1 yaş dönemi beslenme | [1]s. 419-429, [3]s.[22] |
| 9 | Beslenme kanser ilişkisi, Katkı ögeleri, Antioksidanlar | [1]s.303-363 ,[2]s. 539-553, [3]s.[22] |
| 10 | Enfeksiyon hastalıklarında beslenme | [2]s.613-627, [3]s.[22] |
| 11 | Sinir sistemi ve Kas iskelet Hastalıklarında beslenme | [2]s. 513-539,[22] |
| 12 | Zayıflık ve malnutrisyonda (PEM)beslenme | [1]s. 499-503,[2]s.419-427, [3]s.[22] |
| 13 | Yoğun bakım hastalarında beslenme | [21] |
| 14 | Yaşlı-işçi -Sporcularda beslenme | [1]s.473-491,[2]s.427-435, [3]s.[22] |