| ÖÇ1 | Beslenme ile ilgili genel kavramları açıklar ve kadın yaşamının tüm evrelerinde beslenme gereksinimleri ile ilişkilendirir. |
| ÖÇ2 | Yeterli ve dengeli beslenme kavramlarını tanımlar; besinlerin sağlık üzerine etkilerini bilimsel temellerle açıklar. |
| ÖÇ3 | Karbonhidratların, lipidlerin, proteinlerin, vitaminlerin ve minerallerin vücuttaki işlevlerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını ve eksiklik/fazlalık etkilerini analiz eder |
| ÖÇ4 | Besin gruplarını tanır, kullanım, saklama ve satın alma özelliklerini açıklar ve bunları sürdürülebilir beslenme ile ilişkilendirir. |
| ÖÇ5 | Gebelik, emzirme, bebeklik, ergenlik ve yaşlılık gibi özel durumlarda sağlıklı veya hasta bireylere yönelik beslenme gereksinimlerini belirler ve uygular. |
| ÖÇ6 | Türkiye’deki beslenme sorunlarını ve bunların nedenlerini bilimsel verilerle açıklar ve çözüm önerileri geliştirir. |
| ÖÇ7 | Beslenme ile ilgili güncel ulusal ve uluslararası rehberleri inceleyerek kanıta dayalı uygulamalara entegre eder. |
| ÖÇ8 | Beslenme bilgilerini meslektaşları ve danışanlarla etkili iletişim kurarak paylaşır ve ekip içinde işbirliği yapar. |