| 1 | Beslenme ile ilgili genel kavramları açıklar |
| 2 | Yeterli ve dengeli beslenmeyi tanımlayabilir ve Besin/Sağlık Etkileşimini açıklar |
| 3 | Karbonhidratları, vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar |
| 4 | Lipitleri, vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar |
| 5 | Protein, Vitamin, Mineral vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar |
| 6 | Besin Gruplarını öğrenmek ve kullanılma,saklanma ve satın alınma ile ilgili özellikleri söyler ve bunları sürdürülebilirlikle ilişkilendirir |
| 7 | Özel durumlarda sağlıklı/hasta bireye (gebelik,emzirme,bebeklik,ergenlik ,yaşlılık dönemlerinde ) beslenme özelliklerini aktarır |
| 8 | Türkiye'de beslenme sorunlarını ve nedenlerini açıklar |