| 1 | Beslenme ile ilgili genel kavramları açıklayabilmeli |
| 2 | Yeterli ve dengeli beslenmeyi tanımlayabilmeli ve Besin/Sağlık Etkileşimini açıklayabilmeli |
| 3 | Karbonhidratları, vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklayabilmeli |
| 4 | Lipitleri, vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklayabilmeli |
| 5 | Proteinleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklayabilmeli |
| 6 | Vitaminleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklayabilmeli |
| 7 | Su ve Mineralleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklayabilmeli |
| 8 | Enerji Dengesini Etkileyen faktörleri açıklayabilmeli |
| 9 | Besin Gruplarını bilerek ve Kullanılma,saklanma ve satın alınma ile ilgili özellikleri sürdürülebilirlikle ilişkilendirerek sıralayabilmeli |
| 10 | Besin hazırlama aşamasında yapılan işlemlerin besin kalitesine etkilerini bilmeli ve sürdürülebilir beslenme ile ilişkisini açıklayabilmeli |
| 11 | Özel durumlarda (gebelik,emzirme,bebeklik,ergenlik ,yaşlılık dönemlerinde ) beslenme özelliklerini bilmeli |
| 12 | Türkiye'de beslenme sorunları, nedenlerini açıklayabilmeli |