| 1 | Ekonomik ve endüstriyel bitkilerin tarihsel gelişimini, sınıflandırılmasını ve endüstride kullanılan ürünleri açıklayabilme ve örnekleyebilme. |
| 2 | Bitki hücre ve doku kültürü tekniklerini, sekonder metabolit üretimini ve büyük ölçekli kültür uygulamalarını açıklayabilme ve temel düzeyde uygulayabilme. |
| 3 | Biyoreaktör sistemlerini ve şikonin, saponin, taksol, kapsaisin gibi endüstriyel ürünlerin üretim süreçlerini karşılaştırabilme ve değerlendirebilme. |
| 4 | itkisel kaynaklı alkol ve biyoyakıt üretim yöntemlerini açıklayabilme ve biyoteknolojik potansiyelini yorumlayabilme. |
| 5 | Bitkisel üretim süreçlerinin ekonomik, endüstriyel ve ekolojik etkilerinin farkında oluş geliştirebilme. |