| 1 | Hidrobiyolojinin çalışma alanları hakkında genel bir bilgi sahibi olma |
| 2 | Suyun hidrolojik döngüsü ve tuzluluk hakkında genel bir bilgi sahibi olma |
| 3 | Suyun fiziksel özellikleri (yoğunluk, sıcaklık, ışık) hakkında genel bir bilgi sahibi olma |
| 4 | Suyun fiziksel özellikleri (Bulanıklık, viskozite vb.) hakkında genel bir bilgi sahibi olma |
| 5 | Suyun kimyasal özellikleri hakkında genel bir bilgi sahibi olma |
| 6 | Sucul ekosistemler (Deniz ve acısu ekosistemleri) hakkında genel bir bilgi sahibi olma |
| 7 | Sucul ekosistemler (Lentik ekosistemler: Göller, gölcükler, geçici sular) |
| 8 | Sucul ekosistemler (Lotik ekosistemler: Akarsular, nehirler, çaylar) |
| 9 | Sularda üretim ve besin zinciri hakkında genel bir bilgi sahibi olma |
| 10 | Sularda kirlilik ve saprobik sistem hakkında genel bir bilgi sahibi olma |
| 11 | Denizlerde termal tabakalanma konusunda bilgi sahibi olma |
| 12 | Denizlerde terma ltabakalanma konusunda bilgi sahibi olma |
| 13 | Ötrifikasyon hakkında genel bir bilgi sahibi olma |
| 14 | Plannktonlar hakkında genel bir bilgi sahibi olma hakkında genel bir bilgi sahibi olma |
| 15 | Plannktonlar hakkında genel bir bilgi sahibi olma hakkında genel bir bilgi sahibi olma |