| 1 | Hidrobiyolojinin çalışma alanlarının öğrenilmesi |
| 2 | Suyun hidrolojik döngüsü ve tuzluluğun öğrenilmesi |
| 3 | Suyun fiziksel özelliklerinin (yoğunluk, sıcaklık, ışık) öğrenilmesi |
| 4 | Suyun fiziksel özelliklerinin (Bulanıklık, viskozite vb.) öğrenilmesi |
| 5 | Suyun kimyasal özelliklerinin öğrenilmesi |
| 6 | Sucul ekosistemler (Deniz ve acısu ekosistemleri) nin öğrenilmesi |
| 7 | Sucul ekosistemler (Lentik ekosistemler: Göller, gölcükler, geçici sular) in öğrenilmesi |
| 8 | Sucul ekosistemler (Lotik ekosistemler: Akarsular, nehirler, çaylar) in öğrenilmesi |
| 9 | Sularda üretim ve besin zincirinin öğrenilmesi |
| 10 | Sularda kirlilik ve saprobik sistemlerin öğrenilmesi |
| 11 | Sularda kirlilik ve saprobik sistem lerin öğrenilmesi |
| 12 | Denizlerde "upwelling" olayı |
| 13 | Denizlerde "upwelling" olayı |
| 14 | Ötrifikasyonun öğrenilmesi |
| 15 | Planktonlar (zooplanktonlar, fitoplanktonlar,bentozlar)ın öğrenilmesi |