BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / BES3021 - DİYETETİK

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Diyetetik biliminin tanımı, önemi ve tarihçesi 
2Diyetetik uygulamalarında ulusal ve uluslararası kurum ve sağlık otoriteleri 
3Beslenme durumunun değerlendirilmesi-I 
4Beslenme durumunun değerlendirilmesi-II 
5Enerji dengesi ve vucüt ağırlığı denetimi-I 
6Enerji dengesi ve vucüt ağırlığı denetimi-II 
7Diyetetik ve beslenme kılavuzları-I 
8Diyetetik ve beslenme kılavuzları-II 
9Diyabet yönetiminde diyetetik uygulamalarıAlison B. Evert, Michelle Dennison, Christopher D. Gardner, W. Timothy Garvey, Ka Hei Karen Lau, Janice MacLeod, Joanna Mitri, Raquel F. Pereira, Kelly Rawlings, Shamera Robinson, Laura Saslow, Sacha Uelmen, Patricia B. Urbanski, William S. Yancy; Nutrition Therapy for Adults With Diabetes or Prediabetes: A Consensus Report. Diabetes Care 1 May 2019; 42 (5): 731–754.
10Kardiyovasküler hastalıklarda diyetetik uygulamaları2021 Dietary Guidance to Improve Cardiovascular Health: A Scientific Statement From the American Heart Association
11Onkolojide ve farklı yaşam dönemlerinde diyetetik uygulamalarıESPEN practical guideline: Clinical Nutrition in cancer; ESPEN practical guideline: Clinical Nutrition in cancer
12Klinik nütrisyonda sürdürülebilirlik ve kişiselleştirilmiş diyetler 
13Örnek makale sunumları-I 
14Örnek makale sunumları-II