| 1 | Ticari işletmelerde toplu beslenme ilkelerinin öğrenilmesi hedeflenilmektedir |
| 2 | Yiyecek hazırlama ve pişirme yöntemlerini öğrenilmesi hedeflenilmektedir |
| 3 | Mutfak ve servis personelinin görevlerinin öğrenilmesi hedeflenilmektedir |
| 4 | Servis yöntemlerinin ve kurallarının öğrenilmesi hedeflenilmektedir |
| 5 | Toplu beslenme yapılan kurumlarda sık karşılan besin zehirlenmelerini ve önleme yollarının öğrenilmesi hedeflenilmektedir |
| 6 | Toplu beslenme yapılan kurumlarda hijyen sağlama yollarının öğrenilmesi, HACCP yönetim ve denetimini öğrenilmesi hedeflenilmektedir |
| 7 | Toplu beslenme yapılan kurumlarda maliyet kontrolünün öğrenilmesi hedeflenilmektedir |
| 8 | Toplu beslenme hizmetlerinde acil durumlar ve krizler karşısında etkili çözüm yollarını öğrenilmesi ve bu durumları yönetme becerisinin kazanılması hedeflenilmektedir |