BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / BES3006 - TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ II

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

           
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Ticari işletmelerde toplu beslenme ilkelerinin öğrenilmesi hedeflenilmektedir
2Yiyecek hazırlama ve pişirme yöntemlerini öğrenilmesi hedeflenilmektedir
3Mutfak ve servis personelinin görevlerinin öğrenilmesi hedeflenilmektedir
4Servis yöntemlerinin ve kurallarının öğrenilmesi hedeflenilmektedir
5Toplu beslenme yapılan kurumlarda sık karşılan besin zehirlenmelerini ve önleme yollarının öğrenilmesi hedeflenilmektedir
6Toplu beslenme yapılan kurumlarda hijyen sağlama yollarının öğrenilmesi, HACCP yönetim ve denetimini öğrenilmesi hedeflenilmektedir
7Toplu beslenme yapılan kurumlarda maliyet kontrolünün öğrenilmesi hedeflenilmektedir
8Toplu beslenme hizmetlerinde acil durumlar ve krizler karşısında etkili çözüm yollarını öğrenilmesi ve bu durumları yönetme becerisinin kazanılması hedeflenilmektedir
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi