Romanya’da 2-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Erasmus+ Gençlik Değişim Programına fakültemizden 8 kişilik grup ile katılım sağlanmıştır.



2-12 Ekim tarihleri arasında Erasmus+ Gençlik Değişim Programı tarafından ‘On a mission for our society’ isimli bir proje düzenlenmiştir.

Biyosistem Mühendisliği öğretim üyesi Dr. Tefide Kızıldeniz liderliğinde Tarımasal Genetik Mühendisliği bölümü yüksek lisans öğrencilerinden Tuana Aksoy, 4. Sınıf öğrencilerinden Nuray Talay, 2. Sınıf öğrencilerinden Celil Emir Erdoğan, Seda Yıldız, Ayşe Altınkaya, Taha Kutay Aydın ve Bitkisel Üretim ve Teknolojileri bölümü 1. Sınıf öğrencilerinden Burak Hakan Aksoy katılmıştır. 

Enformel girişimcilik eğitimini kapsayan bu projeye İtalya, İspanya, Romanya ve Türkiye olmak üzere 4 ülke dâhil olmuştur. Fakültemizden yoğun bir katılım sağlanan bu projede ülke tanıtım ve kültür geceleri, interaktif etkinlikler, oyunlar, Köstence şehir turu, iş kurma ve girişimcilik uygulamalı çalışmaları ve sunumları yapılmıştır. Program Erasmus+  birimi tarafından maddi olarak desteklenmiştir. Program sonunda birçok yeterliliklerle birlikte inanılmaz bir deneyim kazanmış olan öğrencilerimiz ayrıca prestijli bir sertifika olan Youtpass belgesini almaya hak kazanmıştır.

Eşsiz bir deneyim yaşatan Erasmus+ Programı'na ettiği liderlikten ötürü Dr. Öğr. Üyesi Tefide Kızıldeniz’e ve katılımlarından ötürü öğrencilerimize teşekkür ederiz.