Programın Çıktıları
1. Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olma becerisi beklenmektedir.
2. Bilim, teknoloji ve çağdaş konular hakkındaki gelişmeleri izleyerek kendini ve tüm çalışanları geliştirme becerisi beklenmektedir.
3. Tüm servislerle ve başka işletmelerin bütün departmanlarıyla takım çalışmasını yapabilme becerisi beklenmektedir.
4. Bireysel çalışma becerisi ve bağımsız karar verebilme yeteneğine sahip olarak fikirlerini sözlü ve yazılı, açık ve öz bir şekilde ifade edebilme becerisi beklenmektedir.
5. Tanımlanmış bir hedef doğrultusunda var olan problem sürecini çözümleme ve tasarlama becerisi beklenmektedir.
6. Bağımsız davranma, inisiyatif kullanma ve yaratıcılık becerisi beklenmektedir.
7. Ulusal ve uluslararası çağdaş sorunları izleyebilme becerisi ve bu becerinin kazanabilmeleri amacıyla yabancı dil bilgisinin ve bilgisayar kullanma becerilerinin artırılması beklenmektedir
8. Sosyal güvenlik temel kavramlarını anlama, sosyal güvenliğin temel fonksiyonları, sosyal güvenliğin tarihsel gelişimi, diğer bilim dallarıyla olan ilişkileri, sosyal güvenliğin amaçları, günümüzde kamunun sosyal güvenlikle ilgili mevzuatlarını yorumlayabilme becerisi, risk hesaplayabilme becerisi beklenmektedir
9. Kalite bilincine sahip olma, kaliteli iş yapma ve sonuçlandırma becerisi beklenmektedir.
10.Etik değerler ve sosyal güvenlik hakları bilgisi ve bilincine sahip olması beklenmektedir.
11.Hukuk ve finans ilişkisini teorik bağlamında analiz etme becerisi beklenmektedir.
12.Mesleki etik bilinciyle iş görebilme bilinci geliştirmesi beklenmektedir
13.Disiplinler arası düşünebilme becerisi geliştirmesi beklenmektedir.
14.İnsan haklarına duyarlı ve sosyal ilişkilerde tutarlı olabilme becerisi beklenmektedir.
BECERİLER
- Alanında edindiği temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri aynı alanda bir ileri eğitim düzeyinde veya aynı düzeydeki bir alanda kullanabilme becerileri kazanma.
- Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme.
YETKİNLİKLER
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
- Alanı ile ilgili temel düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme.
- Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme.
- Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri yürütebilme.
Öğrenme Yetkinliği
- Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve karşılayabilme.
- Öğrenimini aynı alanda bir ileri eğitim düzeyine veya aynı düzeydeki bir mesleğe yönlendirebilme.
- Yaşam boyu öğrenme bilinci kazanmış olma.
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
- Alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilme.
- Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme.
- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme.
- Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme.
Alana Özgü Yetkinlik
- Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olma.
- Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma.